Etarska ulja podmlađuju organizam

Začinska etarska ulja smanjuju rizik od onkoloških bolesti i podmlađuju organizam, pokazalo najnovije istraživanje ruskih naučnika.

Ruski naučnici su saopštili da imaju dokaze da začinska etarska ulja smanjuju rizik od onkoloških bolesti i podmlađuju organizam.

Eksperimenti sprovedeni na Institutu za biohemijsku fiziku ruske Akademije nauka su potvrdili da etarsko ulje začina čubar utiče na karakter oksidacionog stresa, objavljeno je na Internet sajtu izvestia.ru.

Prema jednoj od najrasprostranjenijih hipoteza, koja je pre dvadesetak godina izneta baš u tom institutu, prevremenom starenju organizma doprinose aktivni atomi kiseonika koji razbijaju strukturu ćelije.

Tim atomima se suprostavljaju antioksidanti kako sintetičkog, tako i prirodnog porekla, a u te druge spadaju upravo i različiti začini.

Dokazujući tu hipotezu, naučnici su laboratorijske miševe pojili vodom s dodatkom etarskog ulja čubra i primoravali ih da dišu vazduh zasićem uljanim isparenjima.

Pokazalo se da se, kao rezultat tromesečnih eksperimenata, u mozgu i jetri tih životinja znatno povećala koncentracija polinezasićenih masnih kiselina (čuvenih omega kiselina) i poboljšale strukturne karakteristike eritrocita, što znači da će miševi ređe obolevati od raka i živeti znatno duže.

Gotovo je sigurno da će se rezultati tih ogleda ponoviti i u eksperimentima na ljudima i zbog toga se već sada može preporučiti uključivanje čubra u svakodnevni jelovnik, tim pre što tu lekovitu biljku nije potrebno uvoziti iz dalekih krajeva jer ona raste i u našim predelima.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 24. sep 2010, 02:56) - zoran gutovic [neregistrovani]

domaci patent kao potvrda

Vec preko 7 godina zahvaljujuci svom patentu koji omogucava PERMANENTNU i DOZIRANU primenu etarskih ulja i njihovih receptura uspesno delujem kod problema sa sinusima i bronhijama; stresom, menopauzom; aritmijama (tahikardijama); varenjem; koncentracijom...,a od skora i smanjenjem apetita (osecaja gladi)(primenjujuci ovaj poslednji program na sebi izgubio sam 15 kg, a da nisam ni kolace ostavio.)Odavno su mi ponestala sredstva za dalji rad,(a kamoli reklamu) ali su rezultati toliko opipljivi da se jos nisam upitao: dokle i kako!

(četvrtak, 31. dec 2009, 23:06) - anonymous [neregistrovani]

;;

svaka cast

(nedelja, 29. nov 2009, 13:29) - anarai [neregistrovani]

etarska ulja kao lek

Bas lep tekst, poučan i potreban!
Hvala Vam!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">