Читај ми!

Saljihaj: Verujem da će Tači i Veselji da budu osuđeni

Jedan od osnivača i stubova Demokratskog saveza Kosova Adem Saljihaj, izjavio je da je u junu 2000. godine izbegao atentat, tvrdeći da je pokušaj njegovog ubistva organizovala obaveštajna služba poznata kao ŠIK.

Adem Salihaj navodi da je to urađeno uz odobrenje Hašima Tačija.

"Sve ovo je urađeno uz odobrenje bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija", izjavio je Saljihaj prištinskim medijima.

"Specijalni sud je bio neophodno zlo. Imali smo priliku da ga formiramo sami ili Savet bezbednosti. Ovaj sud ima konotaciju da sudi OVK, ali to nije tačno, jer se sudi pojedincima. Nije da ti pojedinci nisu činili zločine, jer tačno znam šta su uradili. Ja sam žrtva nekih takvih ljudi. Neki ljudi su osuđeni na zatvor zbog toga što su pokušali da me ubiju iz političkih razloga. Ne kažem da su nevini, ali nalogodavci su u Hagu", izjavio je Saljihaj.

Upitan ko je naredio njegovo ubistvo, Saljihaj je rekao da nema nikoga osim bivšeg predsednika Hašima Tačija i bivšeg kosovskog parlamenta i šefa ŠIK-a Kadrija Veseljija.

"Mislim da nema nikoga drugog. Mislim da Tači i Veselji znaju sve počinioce i ubice. Nije moguće da jedna od njihovih struktura učini nešto bez njihovog odobrenja. Oni znaju svaki slučaj ko je koga ubio i to je učinjeno uz njihovo odobrenje", tvrdi nekada blizak saradnik Ibrahima Rugove.

Na pitanje da li će u Specijalnom sudu biti političkog uticaja i da li će pošteno presuditi i da li će da osudi lidere OVK za zločine, Saljihaj je odgovorio potvrdno.

"Mislim da, iz prostog razloga što niko drugi nije ubio aktiviste DSK. Nema logike da je Srbija ubijala aktiviste DSK posle rata. Svi znakovi treba da vode ka strukturama ŠIK-a i Demokratske partije Kosova", podvukao je Saljihaj.

Dodao je da nema saznanja da je DSK podneo bilo kakvu prijavu Specijalnom sudu.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво