Читај ми!

Brnabićeva otvorila razvojni centar Luksofta u Beogradu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je u Beogradu Razvojni centar svetski poznate kompanije za softverska rešenja "Luksoft".

Ana Brnabić je istakla da se stvari u IT brzo menjuju, jer ta kompanija u februaru nije imala niti jednog zaposlenog u Srbiji, a sada ih ima više od 1.000, navodeći je da je plan da do kraja 2023. imaju preko 2.000 zaposlenih u Srbiji.

Poželela je i dobrodošlicu toj kompaniji, čijih 85 odsto zaposlenih je došlo iz Ruske Federacije.

Otvaranju "Luksofta" u Erport sitiju (Airport City) prisustvovali su i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev. 

Brnabićeva je poželela "Luksoftu" da u Srbiji nađu nove talente, uz očekivanje da njihova znanja doprinesu daljem rastu i jačanju srpske ekonomije.

Istakla je izuzetne rezultate IT sektora u Srbiji kao najbrže rastućeg, a ove godine će, napomenula je, ostvariti preko 2,6 milijardi evra izvoza. 

Naglasila je da dolazak kompanije "Luxoft" donesi dodatna znanja u Srbiju, te da će se truditi da dovede još IT kompanija, iz Rusije i drugih zemalja, i da Srbija postane IT hab.

Obraćajući se zaposlenima i rukovodstvu kompanije poručila je da je Srbija njihov dom, obećavši da će Vlada podržati rast kompanije, pošto i "Srbija raste zajedno s njima". 

"Plan je da zaposlimo 2.000 ljudi u Srbiji" 

Izvršni direktor "Luksofta" Dmitrij Lošćinin rekao je da su u martu tražili "novi dom" kako bi obnovili sve ono što su imali u Rusiji, te je iznenađen brzinom kojom je Vlada Srbije pomogla, da dom pronađu u našoj zemlji.

Rekao je da "Luksoft" počeo pre 20 godina kao startap nekoliko ljudi, a sada radi u više od 30 zemalja. 

Dodao je da Srbija ima velike mogućnost da zajedno sa ovom kompanijom raste u znanjima i veštinama. 

Potpredsednica "Luksofta Elena" Gorjunova ocenila je da ta kompanija i Vlada Srbije dele iste timske vrednosti, kao što su posvećenost, izvršnost, poštovanje. 

Direktor "Luksofta" u Srbiji Mihajlo Poštić ocenio je da je ta kompanija uz podršku Vlade Srbije za kratko vreme uspela da ovde bude otvorena, istakavši da planiraju da do kraja sledeće godine pređu broj od 2.000 zaposlenih u Srbiji. 

"Luksoft" radi softverska rešenja za auto-industriju, bankarstvo, telekomunikacije, a klijenti su im neki od najvećih svetskih brendova i ima više od 20.000 zaposlenih u 30  zemalja.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво