U planu novi kilometri asfalta, brže će se putovati kroz Srbiju

Koridor 10 je vratio Srbiju na evropsku mapu transportnih koridora. Ministarka Zorana Mihajlović navodi da o tome svedoči i 60 miliona automobila koliko će njime proći ove godine, u odnosu na 34 miliona koliko smo imali 2014. Ništa manje važne nisu ni ostale brze saobraćajnice koje povezuju različite delove Srbije, a koje će se graditi i u narednim godinama.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je da će 19. decembra biti puštena deonica Surčin–Obrenovac.

"Ovo je jako važna godina za infrastrukturu, kruna rada prethodnih godina. U avgustu smo pustili u saobraćaj auto-put 'Miloš Veliki' od Obrenovca do Čačka. Na Svetog Nikolu, 19. decembra, puštamo i jako važnu deonicu Surčin–Obrenovac", najavila je Mihajlovićeva ukazujući da ćemo time imati 126 kilometara tog auto-puta.

I dok se Koridorom 10 povezujemo sa regionom, "Miloš Veliki" omogućuje da se povežemo unutar zemlje. 

"Radimo deonicu Preljina–Požega, jako je važna jer će omogućiti da se iz Požege ide dalje ka  Crnoj Gori i BiH, kao i auto-put koji smo počeli da radimo Sremska Rača – Kuzmin", istakla je Mihajlovićeva.

Ministarka saobraćaja je najavila za 19. novembar potpisivanje komercijalnog ugovora Ruma–Šabac–Loznica.

"Tom delu Srbije falila je brza saobraćajnica. Vrlo brzo nakon potpisivanja ugovora, krećemo i sa izradnjom mosta preko Save", navela je Mihajlovićeva.

Kada je u pitanju Moravski koridor, ministarka takođe očekuje potpisivanje komercijalnog ugovora za početak radova u okolini Kruševca.

Sledeće godine očekuje se početak radova i na deonici Niš–Pločnik, na auto-putu Niš–Merdare–Priština.

"Mislim da smo time premrežili Srbiju auto-putevima. Mogu da obećam da se nijedan auto-put neće graditi kao što se gradio Koridor 10 – 30 i više godina", zaključila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво