EBRD: Srbija ekonomski lider regiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem.

Suma Čakrabarti je Aleksandru Vučiću čestitao na uspešno sprovedenim ekonomskim reformama u Srbiji, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Predsednik EBRD-a je rekao da je Srbija ekonomski lider regiona. Istakao je da je stabilna ekonomska situacija osnovni pokretač novih investicija u Srbiji, što potvrđuje iznos od 3,5 milijardi evra tokom 2018. godine.

Namera EBRD-a je da svoj portfolio u Srbiji podigne na milijardu evra.

Predsednik Vučić saglasio se da je ova godina šansa za privlačenje novih ulaganja u Srbiju i rekao da očekuje veću pomoć EBRD-a za privlačenje investicija u privatni sektor, sa posebnim akcentom na mala i srednja preduzeća.

Predsednik EBRD-a Čakrabarti je zamolio predsednika Vučića da podrži pokretanje regionalne saradnje na polju zaštite konkurencije, što je on i prihvatio.

Predloženo je da se osnuje Forum tela za zaštitu konkurencije zemalja Zapadnog Balkana sa sedištem u Beogradu.

Na sastanku se govorilo o dosadašnjim investicijama EBRD-a u Srbiji, o infrastrukturnim i energetskim projektima. Sagovornici su potvrdili značaj realizacije projekta "Vinča – postrojenje za preradu otpada".

Predsednik Vučić potvrdio je učešće na predstojećem sastanku lidera Zapadnog Balkana na godišenjem skupu EBRD-a u Sarajevu u maju, navodi se u saopštenju.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво