Otvoren deo saobraćajne obilaznice oko Beograda

Predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, potpredsednici vlade, resorni ministri i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas otvorili za saobraćaj "sektor 4" obilaznice oko Beograda - od Orlovače do Ostružnice.

Deonica obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Ibarske magistrale danas je otvorena za saobraćaj.

Taj deo obilaznice je otvorio predsednik Srbije Boris Tadić, a ceremoniji su prisustvovali premijer Mirko Cvetković, potpredsednik srpske vlade Jovan Krkobabić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović i više ministara.

Pokretač razvoja Srbije

Predsednik Srbije i predsednik Nacionalnog Saveta za infrastrukturu Boris Tadić izjavio je da je saobraćajno i privredno povezivanje Srbije sa EU preduslov političkih integracija.

Tadić je, na otvaranju sektora četiri obilaznice oko Beograda, rekao da će završetkom obilaznice Beograd i dodatno postati pokretač razvoja čitave Srbije.

"Kada Srbija bude u privrednom i saobraćajnom smislu povezana sa EU, onda ćemo i politički lakše biti povezani sa EU. Srbija ne može da premosti krizu ako zaustavi investicije u razvoj, moramo u godinama koje dolaze da pronađemo sredstva za razvoj. Ako zaustavimo investicije, suočićemo se sa teškim posledicama u budućnosti", izjavio je Tadić.

Predsednik Tadić je istakao da je završetak deonice od Obrenovačke petlje do Orlovače veliki podvig radnika i inženjera srpskih putarskih firmi, kojima su oni, kako je istakao, povratili reference izgubljene u prošlim godinama.

"Zahvaljujem radnicima, ovo je velika pobeda rada, njihova pobeda. Znam koliko im je teško bilo. Bez vas, ljudi, ne možemo da završimo ovaj posao. I inženjeri su pokazali da naša građevinska preduzeća mogu da rade i da oni koji su prošlih godina izgubili povernje u njih mogu da vrate to poverenje", rekao je Tadić.

"Od ovoga ne treba da pravimo veliki spektakl, i, kao u ranijim vremenima nestvarne pobede, ovo je, pre svega, pobeda radnika, jer ovim su dobili reference da krenu napred", rekao je Tadić, ističući da će trenutak za slavlje biti dan kada će biti završen čitav Koridor 10.

Prema njegovim rečima, pred izvođačima radova je težak zadatak da završe deonice pet i šest, od Orlovače do Bubanj Potoka na kojima mora da bude izgrađen veliki broj tunela i mostova.

Najava novih projekata 

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas zahvalio je svima koji su poslednjih meseci danonoćno radili da bi obilaznica oko Beograda bila otvorena i da bi ovaj deo Koridora 10 mogao da se pusti u saobraćaj.

"Za Beograd je ključna stvar da se ovi radovi na obilaznici nastave što intenzivnije i da se uradi deo između Dobanovaca i Batajnice, kao i sektori pet i šest," kazao je Đilas prilikom otvaranja dela obilaznice oko Beograda kod Ostružnice i istakao da će, kada se to uradi, jedan deo saobraćaja moći da se izmesti, jer će se ponuditi alternativa, a time smanjiti gužve u Beogradu.

Đilas je podsetio da je grad i do sada učestvovao u projektima koji su važni i najavio da se u narednoj godini očekuje da u Beogradu "počne da se gradi novi most" i da krenu i drugi infrastrukturni projekti, kao što su Prokop i gradska želznica.

"Očekujemo razumevanje Republike za to i sve ono što je neophodno da bi Beograd bio metropola, jer kada se Beograd razvija to vuče i celu Srbiju", poručio je gradonačelnik.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара