Čitaj mi!

Vesić: Za rušenje devet visećih mostova, 46 za sanaciju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je nakon popisa visećih mostova utvrđeno da je od ukupno 66 popisanih mostova u Srbiji devet za rušenje, 46 za sanaciju, a 11 je u dobrom stanju.

Goran Vesić je naveo da nadležne lokalne inspekcije sada imaju obavezu da u skladu sa zakonom i procenom koju su napravili zabrane korišćenje pojedinih mostova i da nalože rušenje ili sanaciju onih čije stanje to zahteva.

"Nalog da se izvrši rušenje mostova čija sanacija nije moguća, kao i da se saniraju oni gde je to moguće dobiće lokalne samouprave od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture", poručio je Vesić.

Od 145 lokalnih samouprava koje su dobile nalog 126 uradilo je popis i izvršilo procenu stanja, a 19 nije poslalo izveštaj, saopštili su iz resornog ministarstva.

Vesić je naveo da izveštaj nisu dostavile lokalne samouprave: Bački Petrovac, Blace, Bujanovac, Velika Plana, Vlasotince, Vrbas, Žabari, Žagubica, Inđija, Irig, Knjaževac, Loznica, Ljig, Nova Crnja, Prokuplje, Ruma, Sremska Mitrovica, Subotica i Čajetina.

Juče je, inače, istekao dodatni rok koji je ministar dao gradovima i opštinama za ovaj posao.