Читај ми!

U Gračanici poništavaju odluku o razmeni opštinske za privatnu imovinu

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić sa grupom poslanika, pokrenula je postupak za poništenje Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine za privatnu, donete krajem prošlog meseca na vanrednoj sednici Skupštine opštine.

Na predlog Šubarićeve, odbornici skupštine su 28. septembra izglasali odluku o zameni blizu 17 hektara opštinske za 18 ari private imovine čiji je vlasnik Albanac.

Nakon te odluke grupa građana predvođena bivšim predsednikom opštine Branimirom Stojanovićem pokrenula je peticiju i protest, sa zahtevom da se opozove odluka lokalne skupštine.

Šubarićeva je u saopštenju najavila da će na zahtev više od jedne trećine odbornika Skupštine opštine Gračanica, ukidanje odluke o zameni zemljišta biti uvršteno na dnevni red sledeće sednice Skupštine.

"S tim u vezi, o ovoj temi prethodno sam održala konsultacije sa predsedavajućim Skupštine opštine i odbornicima. Iako i dalje smatramo da je odluka od 28. septembra bila opravdana i da su postojali valjani razlozi za njeno donošenje, ne želimo da bilo kojim potezom damo prostor izbledelim i potrošenim političarima da zarad svojih političkih interesa zloupotrebljavaju i pokušaju da manipulišu našim narodom u Gračanici", navela je Šubarićeva.

Ističe da je narodu u Gračanici pre svega potrebno jedinstvo i sabornost da prebrode sve izazove i nedaće koje su pred njima i uvek će se u donošenju odluka rukovoditi interesima naroda, koji najbolje zna ko radi u njegovom interesu.

"Zato ne želimo da dozvolimo da iko zloupotrebljava naš narod i to koristi za napad na Srpsku listu i državu Srbiju koji se jedini bore za naš ostanak i opstanak na ovim prostorima, a sloga i jedinstvo su naše najveće vrednosti", podvukla je predsednica opštine Gračanica.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво