Читај ми!

Грачаница, размена 17 хектара општинског за 18 ари приватног земљишта

Одборници Скупштине општине Грачаница одлучили су да размене општинску непокретну имовину од 17 хектара за 18 ари приватног пута власника Албанца Реџе Шоше у атару села Чаглавица.

"Одлука о размени општинске непокретне имовине" са приватном донета је јуче на седници локалне скупштине, а бивши градоначелник Грачанице, Бранимир Стојановић, објавио је на свом Фејсбук налогу прву страну одлуке.

"Део катастарске парцеле бр.4-0 КЗ Грачаница, површине 169.597 метара квадратних, врста коришћења парцеле-пољопривредно, тренутно коришћење парцеле – пашњак, треће класе власништво Општине Грачаница, са парцелом бр. 909-26 КЗ Чаглавица, површине 1.844 метара квадратних, врста коришћења парцеле-инфраструктура, тренутно коришћење парцеле – приватни пут, место звано РАВНИШТЕ ОКУЋНИЦА, власништво Реџ Шоши", наводи се одлуци.

Стојановић је објавио и копије плана размењених парцела.

Одлука је на седници скупштине донета на предлог градоначелнице Грачанице Љиљане Шубарић. У одлуци се не наводе детаљи, као ни сврха размене земљишта.

Локални медији су објавили да је на јучерашњој седници скупштине речено да је одлука о размени општинске непокретне имовине претходно усвојена 15. јуна 2021. године, на предлог бившег председника општине Грачаница Срђана Поповића.

Та одлука је, међутим, враћена на поновно одлучивање, јер је тадашњи сазив локалне скупштине био у техничком мандату.

Из општине Грачаница још нису образложили одлуку о размени земљишта, обављеној у размери од готово 100 према један.  

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво