Читај ми!

Za rad u inostranstvu do sada se prijavilo 30 radnika Fijata

Prvi sastanak radne grupe koja traži rešenje za radnike koji će ostati bez posla u "Fijatovoj" fabrici u Kragujevcu, biće održan u Vladi Srbije. Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić kaže da Vlada intenzivno pregovara sa predstavnicima radnika, sindikata i menadžmentom kompanije "Stellantis" kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za sve zaposlene u kragujevačkoj fabrici automobila. Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić naveo je da se za rad u inostranstvu do sada prijavilo 30 radnika.

Sastanak će biti održan u 13 sati u Vladi Srbije, potvrdio je za RTS Zoran Miljković, član pregovaračkog tima.

Radnu grupu čije je formiranje, dogovoreno na sastanku premijerke Ane Brnabić sa predstavnicima sindikata i radnika, koji je u utorak održan u Kragujevcu čine  pregovarački tim iz fabrike, predstavnici ministarstava privrede i rada, Razvojne agencije Srbije i kabineta premijerke.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić izjavila je za RTS da Vlada Republike Srbije intenzivno pregovara sa predstavnicima radnika, sindikata i menadžmentom kompanije "Stelantis", kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za sve zaposlene u kragujevačkoj fabrici automobila.

"Ono što je bitno sa aspekta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da se poštuju zakoni kada je u pitanju poslovanje na području naše zemlje, i to nam je prevashodni cilj. Kada se završi ovaj period i pregovaranja i iskazivanja zainteresovanosti za rad u inostranstvu onda ćemo imati neke jasnije smernice", navela je ministarka.

Nastavljano je izjašnjavanje zaposlenih o odlasku u inostranstvu koje će trajati do 15. juna.

"Juče se prijavilo trideset ljudi, međutim, to je svakako velika odluka i verujem da je potrebno neko vreme da se o tome razmisli. Rok je do 15. juna i tada ćemo napraviti presek i znati tačno koliko ljudi želi da ode da radi u inostranstvo i da prihvati one uslove koji su poboljšani prošli put prilikom pregovora", navodi gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво