Читај ми!

Први састанак радне групе за преговоре са Стелантисом о радницима “Фијата“ у Влади Србије

Први састанак радне групе која тражи решење за раднике који ће остати без посла у "Фијатовој" фабрици у Крагујевцу, биће одржан у 13 сати у Влади Србије, потврдио је за РТС Зоран Миљковић, члан преговарачког тима.

Формирање радне групе, договорена је на састанку премијерке Ане Брнабић са представницима синдиката и радника, који је у уторак одржан у Крагујевцу.

Њу ће чинити, преговарачки тим из фабрике, као и представници министарстава привреде, рада, Развојне агенције Србије и кабинета председнице Владе.

У наредних 10 дана, до 18. јуна, како је речено у Крагујевцу, требало би да буде познат социјални програм, односно висина отпремнина која ће бити понуђена радницима који ће напустити "Фијатову" фабрику.

Како је најавила премијерка, радна група у преговорима са Стелантисом, бориће се, да отпремнине буду више од законском минимума, али и да постоји други модел - да се помогне људима да нађу нови посао.

Настављано је изјашњавање запослених о одласку у иностранству које ће трајати до 15. јуна. За сада нема података, колико се радника пријавило за ту опцију.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се