Читај ми!

"Štit 2022" – prikaz sposobnosti Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici, prvi put prikazan raketni sistem "FK-3"

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici održava se prikaz sposobnosti Vojske Srbije pod nazivom "Štit 2022". Na izložbi vojne tehnike, koja traje do 15 časova, centralno mesto zauzima kineski protivvazduhoplovni raketni sistem srednjeg dometa "FK-3".

Kapije aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" otvorene su jutros u 8.30, a posetioci u Batajnici i gledaoci RTS-a videće oko 60 letelica, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i obučenost specijalnih jedinica Vojske Srbije.

Posetioci do 15 časova mogu da razgledaju izloženu vojnu tehniku, ali i da priđu, da se informišu i nešto više saznaju o svemu što je u poslednjem periodu nabavljeno, od novih sistema do sistema kojima Vojska Srbije već raspolaže, ali su u procesu modernizacije.

Građani će biti u prilici da vide kineski raketni sistem srednjeg dometa "FK-3" - najnovije naoružanje Vojske Srbije, koje će biti u sistemu PVO teritorije.

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije 

Prikazu sposobnosti Vojske Srbije "Štit 2022",  prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović.

U aktivnostima na vojnom aerodromu u Batajnici učestvuje više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. 

Deo prikaza sposobnosti su i pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade. 

Izvodi se i helikopterski desant, a prikaz  se završava vazduhoplovnim defileom i demo-skokom pripadnika 63. padobranske brigade.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво