Читај ми!

Vanredna situacija u sedam opština, građani Obrenovca dobili struju, postepeno dobijaju i grejanje

Situacija u zapadnoj Srbiji se polako normalizuje, posle obilnih snežnih padavina koje su izazvale velike probleme. Vanredna situacija na snazi je u sedam opština – Arilju, Ivanjici, Lučanima, Novoj Varoši, Ljuboviji, Krupnju i Bajinoj Bašti.

Vlažan i težak sneg pokidao je dalekovode i oborio bandere širom zemlje. Ekipe na terenu otklanjaju kvarove, a bez struje je trenutno oko 28.000 korisnika.

Čiste se saobraćajnice po prioritetima i svi glavni pravci su prohodni.

Vanredna situacija proglašena je i u Arilju.

Predrag Maslar, predsednik Opštine Arilje, rekao je za RTS da je i u tom gradu proglašena vanredna situacija.

Prema njegovim rečima, uspeli su da očisti puteve prvog i drugog prioriteta.

"Međutim, zaseočki putevi, nekategorisani su u problemu. Veliki sneg je pao za naše uslove i snežni nanosi od metar i po na nekim mestima, što mesne zajednice nisu mogle same da očiste, iako smo podelili raonike i gorivo. Morali smo da pribegnemo vanrednoj situaciji kako bi žiteljima pomogli da očiste sneg i da budu povezani sa glavnim putem", rekao je Maslar.

Navodi da više od 48 sati preko 1.300 domaćinstava nema struje.

"Situacija je takva da je i to jedan od razloga što smo uveli vanrednu situaciju, kako bismo očistili prilaze trafostanicama i pomogli zaposlenima u EPS-u. Na sreću, nemamo težih situacija, bolesnih ljudi. Nadamo se da ćemo za 24 sata uspeti da normalizujemo stanje sa dodatnom mehanizacijom, koju ćemo uvesti preko vanredne situacije", rekao je Maslar.

Vanredna situacija je uvedena i u Bajinoj Bašti, kako bi angažovali svu raspoloživu mehanizaciju za čišćenje puteva da bi ekipe EPS-a mogle da otklanjaju kvarove.

Bez struje je oko 2.600 potrošača u ariljskoj i bajinobaštanskoj opštini, oko 500 u Priboju, dok je u Novoj Varoši stanje stabilizovano, ali je neprohodno još oko 20 odsto lokalnih puteva. 

Vanredna situacija je proglašena prethodno u pet opština – Ivanjici, Novoj Varoši, Lučanima, Ljuboviji i Krupnju.

Zbog obilnih snežnih padavina, osnovne i srednje škole u Krupnju neće raditi tri dana i prvi radni dan je 16. decembar. 

Kvar na bloku A1 TENT-a Obrenovac je otklonjen noćas i građani su dobili struju, potvrdio je za RTS predsednik te opštine Miroslav Čučković. Tokom dana Obrenovčani će postepeno dobijati i grejanje.

Normalizovano je snabdevanje strujom u svih devet sela u Pocerini. Otklonjeni su kvarovi na delekovodima, a radnici elektrodistribucije rešavaju i manje probleme na niskonaponskoj mreži.

Bez struje su pojedina sela bila i više od 24 sata. Svi putevi u Pocerini su prohodni. 

U većem delu zemlje sneg je prestao da pada. Najviše snega, tradicionalno, ima na Kopaoniku, gde je visina snežnog pokrivača premašila 70 centimetara. Na Zlatiboru pola metra, u Beogradu 25 centimetara.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво