Čitaj mi!

Dragica Gašić za RTS posle obijanja stana: Pomislila sam da se neko uselio, ostajem u Đakovici

Srpska povratnica u Đakovicu Dragica Gašić, kojoj je obijen i ispreturan stan, kaže za RTS da je prvo pomislila da se neko uselio u stan u kojem živi, kao i da ovo nije jedina neprijatnost koju je doživela. Ipak, poručuje da ostaje u Đakovici.

Dragica Gašić je objasnila da se danas vratila iz Kline kada je videla da joj je stan obijen.

"Jeste mi bilo neprijatno, nosim kese, hranu donosim iz Kline, iz sela, kupujem u Klini, jer ovde mi ne daju da kupujem hranu i kada sam videla otvorena vrata ja sam se iznenadila", kaže Dragica.

Ističe da je prvo pomislila da se neko uselio u stan.

"Kada sam nogom otvorila vrata, vidim da me niko ne dira i prvo sam primetila da mi je kamera nestala i papiriće po podu", navodi ona.

Dodaje da je, kada je ušla u dečju sobu, videla da joj je nestala hrana iz stana.

Na pitanje ko to radi, Dragica kaže da nema pojma i da je sve prijavila policiji.

"Policija je došla, odmah je napravila uviđaj. Njih desetak su bili, komandir policije je bio, rekao je da će da se sredi i da smiri situaciju. Ali vrata kada su videli kakva su oni su se zapanjili. Kada sam im rekla da su mi uzeli kofer sa garderobom crnom, što je nosim za ocem, jer mi je otac umro oni stali ljudi, smešno im je bilo, ali im nezgodno da se smeju", ističe Dragica.

Naglašava da ovo nije jedina neprijatnost koju je doživela, da je tu bilo i lupanje na vrata, kamenovanje, lepljenje slika.

Odgovarajući na pitanje ostaje li i dalje da živi u Đakovici, Dragica kaže da ostaje pri tome i da je danas prevela struju na sebe.

Ističe i da je Opština podnela tužbu protiv nje.

"Uzeli su mi vrata, još ne daju da se postave vrata. Svi imaju ovde blindirana vrata u ulazu, samo ja nemam. Vratili su mi vrata, ali mi ne daju da ih postavim. I ne daju mi da renoviram stan, kažu da je to opštinski stan, nije tvoj i ne možeš da ga renoviraš i da vrata postaviš", navodi Dragica Gašić i kaže da je to čula od drugih.

Na pitanje ima li nekog u gradu ko će da joj pomogne da ostane, Dragica kaže da nema i da joj se niko nije obratio.

"Ne da su bili protiv, niko mi ništa ne kaže – ni sedi ni idi, ćute jednostavno", zaključila je Dragica Gašić.