Читај ми!

Mala Kristina i njena majka žive teško kao podstanari, sugrađani traže rešenje i pomoć

Detinjstvo Kristine Knežević iz bačkog sela Gospođinci daleko je od bezbrižnog. Njena porodica nije imala svoju kuću, a nakon smrti oca, sa majkom živi u nehumanim uslovima. Nedaće koje je sustižu ne sprečavaju je da bude uzorna učenica.

Iako uči uz plamen sveće, desetogodišnja Kristina je odličan đak osnovne škole u Gospođincima. Trošna soba bez prozora, struje i vode, jedino je što joj je majka mogla priuštiti.

"Pod svećom je učiti jako loše. Meni to i smeta", kaže Kristina.

Na pitanje šta joj je najpotrebnije, odgovara da je to kuća. Skromno kaže da bi volela da ima i sto sa barbikama i kupatilo.

Majka Vukosava se razbolela, pa sve teže obavlja i sezonske poslove od kojih je zarađivala. Živi trenutno od socijalne pomoći, najveći deo ide Kristini za školske potrebe.

"Nemam kuda. Gde god sam pitala, niko neće da me pusti da samo održavam. Svi traže da se plaća stan 60 evra. Odakle meni", žali se Vukosava Disić.

Udruženja građana "Put, istina, život" iz Žablja pokrenulo je akciju prikupljanja novca da se Kristini i njenoj majci pomogne.

"Da pronađemo kuću koja je, recimo, socijalna kuća gde bismo mogli da smestimo Kristinu i tu bismo renovirali i sredili sve ono što je potrebno. I druga opcija jeste da nađemo neki plac i na tom placu da izgradimo kuću", ukazuje Mile Jovaković iz udruženja "Put, istina, život".

Dodatna muka je što su u tom objektu Kristina i njena majka podstanari i što će na proleće morati da se isele.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво