Читај ми!

Prikaz sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u Pančevu, vrhovni komandant ocenio vežbu: vrlo dobro

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu. Politika snaženja vojske biće nastavljena ubrzano, poručio je Vučić.

Na vojnoj vežbi pod nazivom "Vrh koplja" prikazana je osposobljenost 72. brigade za specijalne operacije.

Vežba pod nazivom "Vrh koplja" se sastojala iz sedam delova: izviđanje, posedanje linije blokade, napad na terorističke snage u seoskom ambijentu, dejstvo na oteto vozilo, napad na terorističke snage u urbanom ambijentu, napad na teroriste u izolovanom objektu i uništavanje improvizovanih eksplozivnih naprava. 

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić ocenio je vežbu sa vrlo dobro.

Vučić je rekao da će se nastaviti ulaganja u Vojsku Srbiju, kojoj je poručio da od nje očekuje da i dalje bude čuvar naše zemlje, njenog integriteta i slobode.

"Ulagaćemo novac u našu vojsku sve više, vaša primanja će biti sve viša i bolja", poručio je Vučić nakon vežbe.

Predsednik kaže da je uveren da su pripadnici vojske u prethodnim godinama mogli da osete promene, ali i naveo da sve to mora da bude još brže i snažnije.

"Od vas očekujemo da budete čuvari naše zemlje, njenog integriteta, slobode, da budete branitelji naroda, čuvari otadžbine, zaštitnici interesa Srbije i da budete odvaraćajući faktor svakog agresora i za svakog ko bi pomislio da napadne Srbiju", poručio je Vučić.

Zahvalio je svim vojnicima na požrtvovanosti i na tome što su vežbu izveli fantastično, s obrizom na otežavajuće vremenske uslove.

"Vidim da ste dobro obučeni, a mi želimo uz dodatnu podršku da vam omogućimo da možete da postignete još bolje rezultate", rekao je Vučić.

Ubrzano snaženje vojske biće nastavljeno

Politika ubrzanog snaženja Vojske Srbije biće nastavljena, poručio je Vučić, dodajući da je uloga vojske veoma značajna u bezbednosnom i političkim uslovima savremenog sveta, koji su veoma složeni i da zato Srbija mora da uradi sve što može da odvrati svakog potencijalnog agresora i napade na građane i zemlju.

"Politika snaženja vojske biće nastavljena ubrzano", naglasio je Vučić dodajući da je cilj da srpska vojska može da bude stabilizator političkih prilika u regionu.

Prema njegovim rečima, svakome treba da bude jasno da Srbija nije džak za udaranje i da može svako da je napadne i da joj preti kao što je to bilo u prošlosti.

Vučić je rekao da je zadovoljan onim što je video i zato što je mnogo toga urađeno u prethodnom periodu.

Ukazao je da je deset vozila "miloš" prikazano danas, a da će ih do kraja godine biti 30 u vojsci.

Predsednik je rekao da je u vežbi učestvovalo i pet "malih miloša", koji su dejstvovali po objektima i živoj sili.

Vučić je rekao da će u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu biti napravljen veliki centar za najbolju obuku naših specijalaca.

Predsednik Srbije je rekao da će vojnici imati najveće plata, koje će dobiti od aprilske plate, koja će stići u maju, a sve kako bi se zadržali ljudi u vojsci i privukli novi.

Padobranski skokovi nisu izvedeni zbog jakog vetra kako se bespotrebno ne bi rizikovalo.

Prikazu sposobnosti prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je na pismu-čestitki američkom predsedniku Džou Bajdenu, u kome se pored uobičajenog isticanja posvećenosti unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti, nedvosmisleno poziva na međusobno priznanje Srbije i Kosova.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара