Читај ми!

Poplavljena domaćinstva na jugu Srbije, vanredna situacija u nekoliko opština

Zbog obilnih padavina poplavljena domaćinstva na jugu Srbije. Tokom popodneva naglo porasla Nišava i izlila se u pribalnom delu opštine Dimitrovgrad. Mnoga seoska domaćinstva ostala su bez struje. Vanredna situacija proglašena u nekoliko opština - Nišu, Leskovcu, Doljevcu, Bojniku, Vlasotincu...

Sneg je usporio saobraćaj na auto-putu "Miloš Veliki" na deonici Preljina–Obrenovac i na Divčibarama, gde je visina snežnog pokrivača 30 centimetara.

Usled pojave klizišta na državnom putu I A reda broj 4, kod mesta Crvena Reka, u smeru od Niša ka Pirotu, vozila saobraćaju preticajnom trakom. Zatvorene su zaustavna i vozna saobraćajna traka koje su obeležene signalizacijom.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen i na putu Trgovište–Radovnica, kod mesta Zladovce. 

Na pojedinim planinskim deonicama zabranjen je saobraćaj za teretna vozila, a vozačima se preporučuje oprez i obavezna zimska oprema. 

Kada je reč o Beogradu, snega ima između 10 i 15 centimetara, a na širem području grada i više. 

Prema rečima rukovodioca Zimske službe JKP "Beograd put" Željka Maravića, na raščišćavanju se radi već drugu noć neprekidno i do sada nije bilo većih problema.

"Prvo smo uklanjali sneg mašinama, a zatim smo posipali puteve. Sneg je težak pa smo uz asistenciju komunalnih službi otklonili grane koje pod težinom snega padaju. Kada se završi prvi prioritet, a to je 80 odsto, onda se pristupa i sporednim ulicama. Ne smemo da dozvolimo da ulice pod usponom budu klizave", rekao je za RTS Maravić.

Na širem području Beograda snežni pokrivač je i dva puta veći nego u centralnim ulicama, a na raščišćavanju su angažovana 93 tima.

Iako ima susnežice, snežnog pokrivača na ulicama Niša i okoline nema.

Putevi su vlažni i moguće je stvaranje leda pri tlu pa je oprez u vožnji neophodan, javlja dopisnica RTS-a.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво