Читај ми!

Vlada Srbije donira Republici Srpskoj 13.500 doza vakcine protiv gripa

Vlade Republike Srbije i Republike Srpske postigle su dogovor o donaciji 13.500 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa Republici Srpskoj, saopštila je Vlada Srbije.

Nadležne institucije će u narednim danima preduzeti sve neophodne korake kako bi donacija bila što pre realizovana, s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju u čitavom svetu izazvanu virusom kovid-19, navodi se u saopštenju.

"Vakcinacijom protiv sezonskog gripa postiže se primarni cilj zaštite od tog virusa, ali je u ovim danima dragocena i zbog smanjenja pritiska na zdravstvene sisteme i sprečavanja potencijalnih hospitalizacija osoba inficiranih sezonskim gripom", napominje se u saopštenju Vlade.

Dodaje se da je Republika Srbija tokom trajanja pandemije koronavirusa kontinuirano pomagala Republici Srpskoj u njenoj borbi protiv pandemije.

"Krajem marta, Srbija je donirala Republici Srpskoj pet kliničkih i pet transportnih respiratora, 30.000 epidemioloških maski, 2.000 zaštitnih odela. 200 naočara i 50.000 rukavica. Nakon toga, Republici Srpskoj upućeno je i 10.000 litara rastvora natrijum hipohlorita, a nedugo zatim i određeni kontigent testova na virus kovid-19. Tokom posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Banjaluci, isporučeno je 15 sanitetskih vozila i ta donacija bila je vredna 750.000 evra", podseća se.

Paralelno sa svojom borbom protiv koronavirusa, Vlada Srbije nastaviće i u budućnosti da na svaki mogući način pomaže Republici Srpskoj i srpskom narodu u njihovoj borbi protiv epidemije kovida-19, zaključuje se u saopštenju Vlade Srbije.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво