Pojačana kontrola vožnje u alkoholisanom stanju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas do 15. decembra sprovešće pojačanu kontrolu saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ova međunarodna akcija će se sprovoditi u 29 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), saopštio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je od početka godine iz saobraćaja isključeno više od 42.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Među njima više od 1.700 je upravljalo vozilom u stanju potpune alkoholisanosti.

Takođe, 350 vozača je isključeno zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 09. dec 2019, 09:21) - anonymous [neregistrovani]

Druge stvari koje umanjuju sposobnost za vožnju

Logično da nije preporučljivo sedati za volan pod dejstvom alkohola ali ima toliko drugih stvari koje umanjuju sposobnost vožnje i koncentraciju na istu, kao uobičajeno igranje telefonom, premor, neispavanost pa evo i ovi najnoviji automobili sa touch screen display gde se nalaze i osnovne komande za klimatizaciju i obavezno su dole niže od navigacijskog displeja i da bi podesio grejanje i temperaturu, brzinu duvanja, i gde da duva, moraš potpuno skrenuti pogled dole na displej na najmanje pet sekundi da to sve ispodešavaš dok je to sve pre bilo na mehaničkim komandama koje smo poznavali napamet i podešavali bez gledanja.

(ponedeljak, 09. dec 2019, 08:10) - Odgovorni vozač [neregistrovani]

Vozač

Svaka čast za akciju ! Treba prestupnike staviti iza brave, početnike sprečiti a alkoholisane likove lečiti.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">