Rekonstruisano dečje igralište u Novom Sadu

U Novom Sadu je otvoreno rekonstruisano dečje igralište, čiju je obnovu finanasirala Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Projekat "Rekonstrukcija i poboljšanje uslova za bezbednost dečjih igrališta" vredan više od milion evra, koji finansira Evropska unija iz pristupnih fondova IPA 2014, obuhvata potpunu rekonstrukciju 27 dečijih igrališta u 11 gradova i opština u Srbiji.

"Ovde smo svi danas zbog vas. Zbog vaše bezbednije i lepše igre. Zbog vašeg zdravlja, detinjstva i odrastanja. Igrališta su mesta gde se stvaraju i čuvaju prijateljstva, gde upoznajemo sebe i druge", izjavio je na otvaranju šef delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zamolio je okupljene mališane da igralište bude mesto okupljanja, radosti i bude mesto koje će vas usrećiti.

"Da odavde krenete stopama naših sportista", rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Sva rekonstruisana igrališta su projektovana i imaće opremu koja zadovoljava važeće standarde o bezbednosti dečijih igrališta, koji su na snazi u Evropskoj uniji, a primenjuju se u Srbiji.

Projekat ima za cilj da pospeši fizičku aktivnost dece, njihovu socijalizaciju, intelektualni i emotivni razvoj.

Otvaranju su prisustvovali šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, v.d. pomoćnik ministra finansija, Marko Jovanović i gradski funkcioneri.

broj komentara 0 pošalji komentar