Kako Gazela izgleda – odozdo

Radovi na magistralnom toplovodu na konstrukciji mosta "Gazela" su u završnoj fazi, a snimatelj "Tanjuga" je ekskluzivno imao priliku da zabeleži šta se radi, ali i kako izgleda Gazela "iz riblje" perspektive.

Radove na toplovodu na konstrukciji Gazele, radnici obavljaju na visini od 15 do 20 metara iznad vode.

Inače, reč je o komplikovanom zahvatu koji podrazumeva ne samo rad "Beogradskih elektrana", nego koordinisano delovanje više i republičkih i gradskih ustanova.

Marko Terzić, odgovorni izvođač za mašinske radove iz firme "Synergi Tech", koja je jedna od podizvođača, objasnio je nedavno da su radovi izvođeni na zameni toplovoda od Savske ulice do novobeogradske strane "Gazela", ispod konstrukcije mosta.

Za tu deonicu kaže da je izuzetno komplikovana, jer ima i deo iznad reke Save i deo koji se ukršta sa gradilištem Beograda na vodi, te da je uz pomoć platformi urađena demontaža i montaža novog toplovoda.

Investicija, kao ova na Gazeli, treba da doprinose da imamo sigurnije, kvalitetnije snabdevanje i da Beogradske elektrane mogu da odgovore na sve zahteve naših korisnika.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво