Vučić najavio novo povećanje plata policiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je pripadnicima MUP-a čestitao Dan policije. Dugujemo vam svaki miran dan i bezbrižnu noć, rekao je Vučić. Najavio je da će ove godine policija dobiti značajno uvećanje primanja.

Obraćajući se okupljenima na centralnoj manifestaciji povodom Dana MUP-a i Dana policije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da oseća izuzetno strahopoštovanje prema službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Čestitajući policajcima njihov dan, Vučić je istakao da oni svako jutro idu na posao svesni da je povratak kući uveče neizvestan.

"Divim se vašim porodicama koji možda jedini razumeju težinu vašeg posla", naveo je Vučić.

Ukazao je da obavljaju najznačajnije zadatke u državi dodajući da omogućavaju život bez straha.

"Vaša uloga se ne primećuje dovoljno, poistovećuju je sa represijom, zameraju kad ste strogi i kad ste blagi, a vi rešavate ono što drugi neće, poslednji ste u redu kada se dele priznanja", naveo je Vučić.

Naveo je i da sada, kada je odlučeno da se za pripadnike službi bezbednosti obezbede stanovi po povoljnim cenama neki govore da je želja da se time obezbedi i potplati represivni aparat kako bi nekog štitio.

"Nama niko ne treba da nas štiti, već samo oni koji će da štite našu decu", poručio je Vučić i dodao da za vreme aktuelne vlasti policija nije podigla ruku za političke neistomišljenike, na građane, na učesnike protesta...

"Dugujemo vam svaki miran dan i bezbrižnu noć" 

Naveo je da pripadnici MUP-a štite našu slobodu, spokoj, mir i bezbednost i omogućavaju napredak, štite zakon i građane bez obzira na pol, versku i drugu pripadnost, našu decu i budućnost, a ne vlast ili upravu.

Rekao je da mnogi nisu svesni koliko duguju policajcima, a svi treba da osećaju ponos zbog onoga što rade i što ih imamo.

"Dugujemo vam svaki miran dan i bezbrižnu noć. Dugujemo vam ponos koji vi treba da osećate zbog svega što radite i naš zbog toga što vas imamo", istakao je Vučić.Vučić najavio novo povećanje plata policiji.

Predsednik Vučić je rekao da će učiniti sve da policija dobije priznanje kakvo zaslužuje i dobije tu podršku i kroz veće plate.

Vučić je istakao da je sa premijerkom Anom Brnabić razgovarao i da ga je informisala da će i ove godine dobiti značajno uvećana primanja, opremu i mogućnost da pripadnici MUP-a dođu do novih stanova.

Modernizacija pre svega služi da se zaštite od napada, naglasio je Vučić govoreći koliko je posao policajca težak.

Policajac je, kako je rekao, spreman da da život za našu slobodu, mir i spokoj, te i našu državu.

Predsednik Srbije je izneo podatke i da je 70 odsto više droge zaplenjeno u periodu januar-april nego u prošloj godini u prvom kvartalu, da je 45 odsto počinilaca krivičnih dela uhvaćenih na delu i da je sve to više u odnosu na 2017. godinu koja je uspešnija od 2008. godine za 15 odsto.

"Vaš je rezultat više od impresivnog i zahvaljujem vam na tome", naglasio je Vučić i rekao da to čini u svoje lično i ime svih onih koji to vide i znaju.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво