Odgovor generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića Oliveri Zekić

Nisu tačni navodi članice Saveta REM-a Olivere Zekić o smanjivanju jačine zvuka funkcioneru Srpske napredne stranke Goranu Vesiću, navodi se u odgovoru generalnog direktora Radio-televizije Srbije Dragana Bujoševića. RTS i trojica stručnjaka Fakulteta dramskih umetnosti dokazuju podacima da Goranu Vesiću niko nije smanjivao jačinu tona.

Odgovor Dragana Bujoševića na današnje pismo članice Saveta REM-a Olivere Zekić prenosimo u celosti:

Prvo, nije nam isti zaključak. Vi kažete da smo smanjili ton Goranu Vesiću, RTS i trojica stručnjaka Fakulteta dramskih umetnosti dokazuju podacima da Vesiću niko nije smanjivao jačinu zvuka.

Drugo, nije tačno ni da je Vesić bio najglasniji u studiju a najtiši u prenosu. Po merenjima koja su uradila trojica stručnjaka za zvuk u toj emisiji su najglasniji bili ovim redom Olivera Jovićević, Čedomir Jovanović, Goran Vesić, Dragan Šutanovac, Dragan Đilas.

Treće, nije tačno da nikada niste napisali da je "stišavanje Vesića bilo nalog rukovodstva RTS". Izgleda da niste pročitali svoje pismo u kome mene, Dragana Bujoševića, pitate "po čijem nalogu ste smanjili ton", pa me optužujete da sam se usred kampanje, u režiji, bezočno poigravao tonom, pa pišete "nego da ja Vas javno pitam – šta ste, igrajući se reglerima i utišavajući jednog od učesnika debate, hteli da uradite" i onda krešendo u poslednjem pasusu "Zašto? Šta ste vi? Razredni starešina koji odlučuje ko od učesnika sme, a ko ne sme da nešto kaže? Sudija koji bira ko ima pravo na završnu reč? Arbitar koji lomi nogu jednom fudbaleru, da bi drugi mogao da postigne gol". To sve piše u vašem pismu i to su sve vaša obraćanja najličnije i najdirektnije meni.

Za razliku od vas, koja ne zna šta je napisala, to su sasvim jasno shvatili u Ilustrovanoj politici gde na šest strana pišu o "Direktoru reglera" sa mojom slikom na celoj strani. I u tim novinama u tekstu Gospodari zvuka Đorđe Martić crta metu na mom čelu kao kao što je kao glavni urednik Ekspres Politike tekstom Ćuruvija dočekao bombe, nacrtao metu na čelu Slavka Ćuruvije.

Hvala vam na pažnji koju ste mi posvetili. Ovo je prvo i poslednje pismo koje ću vam napisati.

Dragan Bujošević

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 16. mar 2018, 22:09) - anonymous [neregistrovani]

reč

Lepo sve da se ponovo vrati u proceduru i potanko ispita. Nešto se izdešavalo, treba utvrditi šta i kako?

(petak, 16. mar 2018, 20:27) - Re: Ton [neregistrovani]

Re: Ton

Utisak može da prevari, to se dešavalo i uvek će se dešavati. Bože moj, ništa strašno.

(petak, 16. mar 2018, 19:05) - anonymous [neregistrovani]

odgovor ba komentar Duki [нерегистровани] Ton

Kada pišete vodite računa o smislu onoga što ste hteli da kažete. Citiram Vas "Kako to da se onda na snimku vidi da Đilas, ...?"
Vi kažete da se na snimku vidi Đilas, a čitav spor je vezan za jačinu/smanjivanje odnosno za opažanje čulom sluha, a ne vida. To što je neko kada je miran govori istom jačinom kao kada neka druga osoba govori kada je uzbuđena ne daje nam za pravo da donosimo zaključke o smanjivanju ili pojačanju tona. Stručnjaci su rekli svoje, a na nama je da njihovo mišljenje prihvatimo ili da se držimo onoga što smo "videli"!


(petak, 16. mar 2018, 18:58) - Re: Ton [neregistrovani]

Re: Ton

Pa pročitajte ponovo, ali pažljivije, stručnu analizu trojice profesora.

(petak, 16. mar 2018, 18:45) - Zlatibor [neregistrovani]

Neverujem

Pa neznam bas.Jedno sam video i cuo a citam nesto drugo.

(petak, 16. mar 2018, 18:29) - Duki [neregistrovani]

Ton

Kako to da se onda na snimku vidi da Đilas, govoreći mirno, ima istu jačinu glasa kao Vesić kada, blago rečeno, emotivno odreaguje na laži koje Đilas plasira?

(petak, 16. mar 2018, 18:25) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

za ovaj vrlo dobro napisani odgovor. Ta gospodja bi odmah trebalo da podnese ostavku ili da bude pod hitno smenjena.