Takmičenje na FON-u među pet vodećih u svetu

Zahvaljujući uspesima u inostranstvu, Fakultet organizacionih nauka u Beogradu već četiri godine organizuje svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja. Ovoga puta, na domaćem terenu, studenti FON-a koji su nedavno bili prvi u svetu na takmičenjima u Norveškoj i Montrealu nisu se našli u vrhu. Pobedila je ekipa Nacionalnog univerziteta u Singapuru, drugo mesto osvojili su studenti Hongkong univerziteta za nauku i tehnologiju, a treće akademci Mastriht univerziteta.

Studenti su rešavali dva poslovna problema. Za predstavljanje rešenja, imali su po dvadeset minuta.

"Nismo očekivali prvo mesto. Ovo je neverovatno iskustvo. Poslovni problem koji smo rešavali nije bio lak, ali upoznali smo srpsko tržište", rekli su studenti sa Nacionalnog univerziteta u Singapuru.

"Imali smo izuzetno težak zadatak koji smo rešavali 24 sata. Na kraju smo zaista uživali", istakao je Džek sa Hongkong univerziteta za nauku i tehnologiju.

Najbolji prezenter dolazi sa Mastriht univerziteta, kome je pripalo treće mesto.

"Da bih bio najbolji prezenter potrebno je da uz sebe imam izuzetno dobar tim koji će da me prati. I naravno, dobre ideje", naglasio je Marijn Šnajder sa Mastriht univerziteta.

Naši studenti sada više nisu samo takmičari, već i organizatori prvenstva. Kako je akcenat na učenju i druženju, kažu, promenjene su i propozicije.

"Ono što smo dodatno uveli to je nakon prezentacije njihov odgovor na pitanja, da članovi žirija daju njima određeni fit bek, što je važno da bi timovi videli gde su bili dobri i kako da budu bolji u budućnosti", poručuje direktorka takmičenja prof. Vesna Damnjanović

Beogradsko nadmetanje, jedinstveno u jugoistočnoj Evropi, svrstano je među pet vodećih u svetu.

"Učestvujemo na mnogim takmičenjima tokom godine. Ovo je jedno od najboljih. I moj tim i ja imamo samo reči hvale", rekao je trener tima Univerziteta u Floridi Šon Limon.

A za akademce, predaha nema. Novi tim od danas je na takmičenju u Dubaiju.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">