Antonela Riha na RTS-u

Jedna od najuglednijih srpskih novinarki, Antonela Riha, prešla na Radio-televiziju Srbije. Riha će na Medijskom javnom servisu Srbije uređivati i voditi autorsku političku emisiju.

Antonela Riha, jedna od najuglednijih srpskih novinarki, član grupe osnivača Radio Televizije B92, voditeljka emisija "Kažiprst" i "Poligraf", danas je, posle razgovora sa glavnim i odgovornim urednikom Informativnog programa Nenadom Lj. Stefanovićem i generalnim direktorom Aleksandrom Tijanićem, prešla na Radio-televiziju Srbije.

"Riha predstavlja značajno pojačanje za našu autorsku ekipu i uklapa se u ambicije i projekte RTS-a da do kraja decenije značajno unapredimo naše profesionalne standarde i sačuvamo apsolutnu prednost u gledanosti nad konkurencijom", rekao je generalni direktor Aleksandar Tijanić.

Biografija

Antonela Riha je 2004. godine dobila nagradu za novinarstvo „Jug Grizelj".

Riha je novinarsku karijeru počela 1989. godine u Radio Beogradu, ali je tri godine kasnije, u znak protesta zbog političke čistke, napustila tu kuću.

Od proleća 1993. do leta 1996. godine radila u Fondu za humanitarno pravo, kao istraživač u Bosni i Hercegovini, Sandžaku i na Kosovu.

Nakon toga, prešla je u informativnu redakciju Radija B92, gde je radila kao reporter, urednik i specijalni izveštač iz Prištine, tokom sukoba na Kosovu.

Od 2002. do 2004. godine bila je urednica informativne redakcije Radija B92, a zatim je radila u Ministarstvu za manjinska prava.

Završila obuku na Međunarodnom institutu za ljudska prava u Strazburu , o metodologiji istraživanja ratnih zločina i kršenja ljudskih prava.

Na Televiziji B92 vodila emisiju "Poligraf".

Rođena 1963. godine u Kotoru. Diplomirala etnologiju 1989. na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

broj komentara 46 pošalji komentar
(subota, 04. sep 2010, 13:19) - stojko momcilovic [neregistrovani]

inicijativa za akciju 'nije lako biti fin'

Gospodja Antonela,
Veoma cenim vas rad i to je razlog sto vam saljem ovaj dopis.
U zemlji Srbiji doziveo sam toliko neprijatnih situacija koje bih pripisao 'gresci mentalnog sklopa'. Poslednja mi se dogodila jutros i ona je povod za moju inicijativu 'nije lako biti fin', gde bi gradjani izneli svoje vidjene u vezi situacija gde nedostaje logika, kultura i sirina.

Jutros oko 11.00 sati cekao sam u redu za knjige za dete u Kosovskoj ulici u Beogradu. Dok smo cekali u redu zapodenula se prica o svemu i svacemu, samo da prodje vreme. iznenada kolega iz reda rece, pauk nosi auto. Okrenem se i vidim da je to moj auto i zamolim da ga ne nose. Policajcu kazem da nisam imao gde da parkiram auto a da moram da kupim knjige. Moja polednja ponuda je bila da hocu da platim sve troskove ali da mi ne nose auto. Rezultat je bio naravno ocekivan. Nisu prihvatili. Imao sam osecaj da i policajac razume nelogicnost ali ...

Milsim da ce i ostali gradjani doprineti da ova akcija uspe.

Pozdrav,
Stojko

(petak, 23. apr 2010, 18:00) - mala slova [neregistrovani]

antonela

veoma cenim vase dosadasnje emisije. vasa objektivnost, zanimljivost i odabir lica cini pracenje emisije do samog kraja.
mnogo uspeha,
mala slova.

(utorak, 11. avg 2009, 15:01) - Jelena [neregistrovani]

Jelena

Bravo! B92 i gospodin Veran bi trebali da razmisle o svojoj buducnosti i da prestanu da od ove, nekad ugledne, medijske kuce prave humanitarnu organizaciju. Potpuno su pogresno shvatili sta je korporativna odgovornost...

(utorak, 11. avg 2009, 13:34) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Evo, ja vas podrzavam!

(utorak, 11. avg 2009, 12:40) - anonymous [neregistrovani]

cestitke

ne razumem glup komentar...ako je sala, nije uspela!!!

(utorak, 11. avg 2009, 12:36) - anonymous [neregistrovani]

Pozeljne samo pohvale

Vidim da su po ovim pitanju na sajtu pozeljne samo pohvale. Niko ne kaze da Riha nije solidan novinar, ali je cinjenica da je RTS u poslednje vreme postao selektivan u plasiranju informacija a nikako informativan, sto ga cini sve nalik televiziji B92. Riha tu nista nece da promeni, samo ce doprineti da RTS postane drugi B92.

(utorak, 11. avg 2009, 12:26) - anonymous [neregistrovani]

Stav

Pa, dobro, nije bitno na kom kanalu ce biti, bitno je da novinri formata Antonele Riha ocuvaju svoj dugogodisnji stav i dostojanstvo... U svakom slucaju volim i podrzavam njen stil rada!

(utorak, 11. avg 2009, 11:51) - anonymous [neregistrovani]

Preterana euforija

O radu dotične novinarke ću dati sud kad odgledam njene prve emisije na RTS-u. Dosad je nisam posebno cenio, nadam se da će načiniti značajan zaokret u odnosu na ono što je radila na b92.

(utorak, 11. avg 2009, 05:01) - anonymous [neregistrovani]

Cestitam!!

Niste mogli da povucete bolji potez.

(utorak, 11. avg 2009, 03:14) - anonymous [neregistrovani]

cestitke

Cestitam joj ,samo bih voleo da znam koja joj je slava,da joj posaljem cestitku ko i direktoru RTS-a

div id="adoceanrsvdcfhklggd">