Srpski studenti vicešampioni

Studenti Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" iz Zrenjanina postali su vicešampioni sveta u dizajnu softvera na takmičenju "Imedžin kap", koji je organizovala kompanija "Majkrosoft".

Softver srpskih studenata osvojio je drugo mesto, pobedivši 66 timova iz čitavog sveta. Ovaj uspeh članovi studentskog tima "TFZR" postigli su projektom "Neural Komunikator".

"Neural komunikator" namenjen je osobama sa posebnim potrebama. Njegov rad je zamišljen tako što se korisnicima na čelo i lice stavljaju senzori, koji im omogućavaju međusobnu komunikaciju i komunikaciju sa okolinom.

Na "Imedžin kapu" je ove godine učestvovalo više od 325.000 učenika srednjih škola i studenata, dok je u finale dospelo oko 400 takmičara iz oko 70 zemalja.

O uspehu studenata Tehničkog fakulteta će na konferenciji za štampu govoriti ministarka omladine i sporta Snežana Marković-Samardžić i članovi studentskog tima sa Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin".

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 15. jul 2010, 02:31) - BORIS MICIC [neregistrovani]

BRAVO

ZRENJANINCI SU TO !!!!!!!!!

(sreda, 14. jul 2010, 11:13) - anonymous [neregistrovani]

I nije cudo

Mi imamo veoma pametan mladi svet pa i ostali ali,.. naznam, posle svega nesto mi ispadne da tu pamet neiskoristimo nego se nekako istopi ili nestane preko??

(sreda, 14. jul 2010, 10:33) - anonymous [neregistrovani]

Čestitka

Svaka čast, čestitam od srca. To je prava Srbija.

(sreda, 14. jul 2010, 10:29) - anonymous [neregistrovani]

Svaka cast!

Odlican uspeh!

(sreda, 14. jul 2010, 10:14) - anonymous [neregistrovani]

Cestitam

Bravo!!!