Mala Rada u novom domu

Posle akcije RTS-a, brigu o devojčici Radmili iz novovaroškog sela Debelje preuzela porodica Joković iz Umke, a u dom za stare, koji oni vode, uskoro će stići i Radin otac.

Zahvaljujući akciji RTS-a, život jedanaestogodišnje Rade iz novovaroškog sela Debelje, u potpunosti se promenio. Porodica Joković iz Umke preuzela je brigu o noj, a u dom za stare koji oni vode uskoro će stići i Radin otac.

Da ne znamo to što znamo, u ovom domu u Umci, sve bi nam izgledalo uobičajeno. Ovako, prepoznajemo po koji stidljivi pogled, koji traži odobravanje, ali i nestrpljenje u Radinoj želji da nam sve pokaže i ispriča koliko joj je lepo.

"Lepo mi je, divno, igramo se i uživamo. Kupala sam se u novoj kadi, imam kompjuter, svoj ormar, a Milica i Vukašin su super", hvali se Rada i dodaje da "tetka Ljilja odlično kuva, i da obožava njene šnicle".

Naravno, odgovornost koju su Jokovići preuzeli, nije mala, ali vođeni željom da pomognu, uvereni su da će sve biti dobro.

Ljiljana Joković kaže da su deca odlično prihvatila Radu, i da su svi jedva čekali da dođe u njihovu kuću. Danas polazi u školu, a obezbeđeni su i dodatni časovi, kako bi nadoknadila propušteno.

Matija Joković, tvrdi da nije bilo dileme u njihovoj porodici, čim su videli prvi prilog o Radi u Dnevniku RTS-a, odmah su rešili da učine sve kako bi pomogli devojčici i njenom ocu, da im pruže dom, i na sreću, sve to je vrlo brzo i ostvareno.

Najmlađi u porodici, Milica i Vukašin, odmah su shvatili da je sve mnogo zanimljivije u troje.

"Lepše nam je, igramo se, a Rada me ujutru i budu kada se uspavam, a moram u školu", kaže Milica, a Vukašin dodaje da je Rada dobra devojčica i da mu je divno sa njom.

Očekuje se samo još dolazak Radinog oca. On je juče operisan, i kada se oporavi, biće smešten u domu za stare, tek stotinak metara udaljenom od kuće.

I dok kreće ka novoj školi, među nove drugare, znamo koliko je izazova i nepoznanica pred njom, i želimo joj samo sreću. To tek pristigloj devojčici iz Debelje, koja do sada ni za šta bolje i dalje od svoje brvnare i sela pod Jadovnikom, nije ni znala.

broj komentara 57 pošalji komentar
(sreda, 23. dec 2009, 16:06) - duska [neregistrovani]

cao

stvarno jako potresna prica,bas mi je drago sto je rada dobila noovi dom,svaka cast tim dobrim ljudima sto su bili tajo humani

(subota, 05. dec 2009, 23:15) - anonymous [neregistrovani]

lijepo!

vidim da je u srba jos ostalo humanizma!

(subota, 05. dec 2009, 23:08) - Saritta Gracic [neregistrovani]

Rada

E baš mi je drago i ovo mi vraća, barem malo, veru u ljude da postoje oni koji su spremni da pomognu!;-)

(četvrtak, 03. dec 2009, 12:40) - JASNA-HOLANDIJA [neregistrovani]

Osmeh na licu

Nije samo maloj Radi osmeh na licu, nego i mnogim ljudima koji su ucestvovali u ovoj humanitarnoj akciji a i onima koji su ceo dogadjaj pratili preko RTS portala. Svaka cast i veeliko hvala porodici Jankovic i RTS-u.

(četvrtak, 03. dec 2009, 11:04) - ana [neregistrovani]

Rada

Vo ovoj svet ima humani ludje sekoja cest za ovva familija, i za rada. Gospod da im dade sreka i zdravje.

(četvrtak, 03. dec 2009, 11:00) - zoran [neregistrovani]

radost

gledajuci prilog bilo mi je drago.
na kraju su mi suze posle kada su je drugari docekali u skoli. :)

(četvrtak, 03. dec 2009, 10:56) - anonymous [neregistrovani]

rada

Srbija treba da je ponosna na porodice kao sto su Jokovici, maloj Radi zelim sve najbolje

(četvrtak, 03. dec 2009, 10:40) - nikola [neregistrovani]

svaka čast

Svaka čast porodici Joković sa Umke. Neka se ponosi cela Umka što ima ovakve sugrađane.

(četvrtak, 03. dec 2009, 10:06) - anonymous [neregistrovani]

Dopisnistvo Uzice

Apsolutno podrzavam i jos priloga od Jelene.

(četvrtak, 03. dec 2009, 10:06) - anonymous [neregistrovani]

Rada

Bravo za familiju Jokovic cuvajte i pazite na malu Radu to je vila sa Zlatara a vas je vec bog blagoslovijo veliki pozdrav za RTS i familju Jokovic. CH

div id="adoceanrsvdcfhklggd">