Čitaj mi!

Štrajk upozorenja u školama

Prvi čas u kruševačkim osnovnim i srednjim školama uglavnom nije održan, a od 52 obrazovne ustanove u rasinskom okrugu, štrajk upozorenja realizovan je u 29 škola. I u pet osnovnih i sedam srednjih škola u Pomoravlju organizovan je štrajk upozorenja.

U Kruševcu u pojedinim školama nije bilo đaka u klupama, a u nekima učenici su bili u učionicama ali nastava nije održana.

Nastava je tokom prepodneva normalizovana u svim školama ali je najavljeno da prvi čas neće biti održan ni u drugoj smeni. 

Aktivisti Unije prosvetnih radnika Srbije u Rasinskom okrugu smatraju da Vlada nije ispunila nijedno od 10 stavki sporazuma. 

I pet osnovnih i sedam srednjih škola iz Ćuprije, Paraćina i Jagodine organizovalo je štrajk upozorenja, potvrdio je za agenciju Beta načelnik Školske uprave u Jagodini Života Starčević.

Prvi čas neće biti održan ni u popodnevnoj smeni. 

Članovi četiri reprezentativna sindikata obrazovanja organizovali su štrajk upozorenja jer prosvetni radnici još nisu dobili jednokratnu pomoć od države u visini do jedne prosečne plate koja im je obećana u sporazumu iz aprila.

Sindikati traže i donošenje zakona o platama zaposlenih u javnim službama, kojim bi bio poboljšan materijalni položaj zaposlenih u obrazovanju.

Protest organizuju Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije, GSPRS "Nezavisnost" i Sindikat obrazovanja Srbije, a čelnici tih asocijacija održaće i konferenciju za novinare.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 28. okt 2015, 10:06) - učenik [neregistrovani]

ma daaaj više

Od kad znam za sebe prosvetari samo štrajkuju, a uzimaju tolike novce od privatnih časova, kolega reklamira kolegu u školi.Koliko se samo puta dešavalo da skoro pola odeljenja dobije 1 iz pismenog iz nekog predmeta i nikome ništa.Uvek kad oni štrajkuju učenici su ti koji moraju imati prenatrpanost gradiva kasnije ili radne subote kao onomad.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">