Čitaj mi!

Test "provaljen", polaganje odloženo

Učenici osmog razreda danas neće polagati test iz matematike, jer je upisna komisija došla u posed fotokopije jedne od kombinacija, rekao je za RTS pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić. Test će biti održan sutra u 12 časova i trajaće 120 minuta.

09.45 - Osmaci danas neće polagati završni ispit iz matematike jer je upisna komisija došla u posed fotokopije jedne od kombinacija. Polaganje sutra u 12 časova.

Budući srednjoškolci danas neće polagati test iz matematike, jer je upisna komisija došla u posed fotokopije jedne od kombinacija, rekao je za RTS pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić. Polaganje će biti sutra od 12 do 14 časova.

Neće biti izvlačenja kombinacija, već će biti odštampan rezervni test.

Budući srednjoškolci juče su polagali test iz srpskog (maternjeg) jezika, a rešenja zadatka se mogu pogledati na sajtovima Ministarstva prosvete i RTS-a.

Ove godine je na testiranju 75 odsto nepoznatih zadataka, dok je 25 odsto delimično poznatih sa izmenjenim sadržajem u odnosu na zbirke.

Učenici ne mogu da "padnu" na maloj maturi, ali treba da imaju što više poena, jer tako povećavaju šansu da upišu željenu školu.

Osmi razred završava 70.385 đaka i ove godine malu maturu prvi put polaže i oko 1.200 odraslih polaznika programa "Druga šansa".

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 21. juna, konačni 25. juna, a upis učenika u prvom krugu predviđen je za 8. i 9. jul.

Drugi upisni krug na preostalim slobodnim mestima počinje 9. jula i traje do 12. jula.

U srednjim školama ima skoro 80.000 mesta, oko 10.000 više nego što je osmaka.

broj komentara 41 pošalji komentar
(sreda, 19. jun 2013, 21:42) - anonymous [neregistrovani]

Ponistenje

Svi bi najradije da se sve ponisti i da se deca upisuju prema uspesima iz skole. Tako je najbolje. Roditelji te dece nisu polagali prijemni, a zavrsili su srednje skole, neki cak i fakultete. Tako da...

(sreda, 19. jun 2013, 01:05) - anonymous [neregistrovani]

Koji uspeh?

Postovani,
kako uporediti uspeh u skoli sa uspehom na testu kad su sada svi odlicni. Zamislite da je prosecna ocena u skoli iznad 4.5. To je skrnavljene prosvete do zadnjih granica. Prosto ponekad nisam sigurna da li da detetu kazem da obuce kracu suknju i peva u grandu, ili da i dalje nastavi da uci kao do sada. Ali, ne zelim da od svog deteta pravim bogalja pri zdravoj pameti. Jer samo ono sto imaju u glavi niko i nikada nece moci da im oduzme. Dosta mi je vise "tetaka", "ujaka", "strina", "prijatelja" i svih ostalih. A pouzdano znam da ce ti isti napred pomenuti, ukoliko sutra ne daj boze dodju u situaciju da dodju "pod noz" nekom od lekara kojem su "zdusno" pomoglo, pobeci glavom bez obzira jer znaju kakve su monstrume stvorili. I za 25 godina vise nece imati ko da vodi ovu nasu malu, ali lepu zemlju. I treba da propadnemo. Sto je jos gore, nasa agonija traje od 1.juna kada se polagao prijemni za spec. odeljenja. Ista pesma, priznata krivica, i nikom nista. Dokle?!

(sreda, 19. jun 2013, 00:05) - anonymous [neregistrovani]

Mala senka,velike senke

E,pa dragi moji,kao sto ste vec napisali i ispisali,vase teorije ,nazovimo to teoriama zavere.Ustanovila sam da je za sve ovo kriv NEVASPITANI SRPSKI NAROD!!!Naravno i ja spadam u tu grupu,kao i ti,kao i svi...No,dobro sada da ne pričam i ja kao i vi, ja cu samo napisati jos ovo: uvek mi deca ispastamo zbog mentaliteta nekog velikog coveka,sa malo pameti....

(utorak, 18. jun 2013, 21:57) - anonymous [neregistrovani]

Последице

Ја би упоредила свим ученицима успех у школи и резултате теста, па да се види ко је користио недозвољена средстава, и да се најоштрије казне сви починиоци. Нико не прича одакле је тест процурео. Зашто се резервни тест штампа под надзором полиције?

(utorak, 18. jun 2013, 21:32) - anonymous [neregistrovani]

matura

ovo je katastrofa, ja sam za to da se ponavlja i iz srpskog i iz matematike!!! Bruka

(utorak, 18. jun 2013, 21:25) - пензионисани директор и наставник математике [neregistrovani]

национална брука

Дакле,40 година сам часно,до последњег часа ,октобра 2о12.носио дневник и предавао градиво тог лепог предмета и настојао да ђаке научим поштемом раду и да оцена увек буде заслужена.Уз то у више мандата сам био директор али никада нисам оставио дневник.Ово што се данас догађа је брука и срамота за земљу апотом за цео министарски ресор.Зашто су на тим местима ако су неспособни да организују спровођење пријемног испита који је, узгред речено, пука формалност јер су и задаци који се дају на тесту тривијални да би се на основу њих можђа стекао итисак о стварном знању ученика,више служе да јавност мисли да министарство нешто ради.Где смо на ПИЗА тестирањима?Чиста јединица за рад министарства.

(utorak, 18. jun 2013, 20:18) - anonymous [neregistrovani]

Još jedna srpska bruka

Pouzdano se zna da su imala i test iz srpskog.Užas!Stradaće dobra deca koja nisu išla na prevaru!Jedno od te dece je i moje,kome nikada ne bih dozvolila da za to nekom nepismenom idiotu puni džepove,jer nije siromašan onaj čiji su džepovi prazni,već onaj čija je glava prazna!!!!

(utorak, 18. jun 2013, 16:45) - anonymous [neregistrovani]

mala matura

Deca su imala i test iz srpskog.

(utorak, 18. jun 2013, 14:49) - anonymous [neregistrovani]

Mala maturantkinja

Ovo je strasno!Koliki smo sok,moji drugari i ja,ovih dana pretrpeli.Test iz matematike je provaljen,sigurno je i srpski!Test iz srpskog treba da se ponovi,ali ja postavljam jedno pitanje:HOCETE LI NAS VEC JEDNOM OSTAVITI NA MIRU?Verujem da bi se svi zabrinuli kada bi videli kakvo je nase psiholosko stanje trenutno.Koliko stresova,straha,suza...ZASTO?

(utorak, 18. jun 2013, 14:17) - anonymous [neregistrovani]

Dovoljno

Шта ће пријемни. Пријемни треба само као пре 40 година, тамо где је велика навала.