Čitaj mi!

Nikolić odlikovao Besona i Klarka

Ordenom srpske zastave Tomislav Nikolić odlikovao je francuskog pisca Patrika Besona, a američkog pravnika Remzija Klarka Sretenjskim ordenom drugog stepena. Odlikovanja za naročite zasluge i doprinose dobilo je više istaknutih pojedinaca.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Ordenom srpske zastave trećeg stepena francuskog pisca Patrika Besona, a američkog pravnika Remzija Klarka Sretenjskim orednom drugog stepena, objavljeno je u Službenom glasniku.

Beson je odlikovan za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Francuske, a Klark za zasluge u javnim i humanitarnim delatnostima.

Klark je bio protivnik bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, a podržavao je režim Slobodana Miloševića, kojem je i pružao savete pre početka suđenja bivšem predsedniku Srbije i SRJ pred Haškim tribunalom.

Nikolić je Sretenjskim ordenom trećeg stepena odlikovao Radoslava Zelenovića za naročite zasluge u oblasti filmske umetnosti i Institut za fiziku za izuzetne zasluge povodom 50 godina uspešnog naučno-istraživačkog rada.

Sretenjskim ordenom prvog stepena posthumno je odlikovan Žan Ditur za zasluge u javnim, kulturnim, prosvetnim i humanitarnim delatnostima.

Nikolić je za zasluge i doprinos očuvanju i negovanju prijateljstva Srbije i Egipta Ordenom srpske zastave trećeg stepena odlikovao Merveta Zakija Hasana.

Isti orden za zasluge i doprinos očuvanju i negovanju prijateljstva sa Srbijom dobili su Andreas Hristu (Kipar), Šigeo Kurihara i Branislav Ćirlić (Poljska).

Nikolić je Zlatnom medaljom za revnosnu službu odlikovao 65, a Srebrnom medaljom 75 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 06. dec 2012, 01:29) - Miro [neregistrovani]

Odlikovanje

Sve pohvale za odlikovanje Patrika Besona, jedan od retkih koji je javno stao na stranu Srbije.

(sreda, 05. dec 2012, 19:15) - Aspalathos [neregistrovani]

provbereni prijatelji

Odlikovani Beson i Klark su osvedočeni prijatelji Srbije iz najtežih vremena za naš napaćeni narod. Bravo predsedniče Nikoliću!

(sreda, 05. dec 2012, 16:34) - anonymous [neregistrovani]

Drago mi je

da je odlikovan Remzi Klark, borac za pravdu,otvoreno je istupao protiv NATO bombardovanja Srbije.