Čitaj mi!

Tadić i Šutanovac posetili dom "Kulina"

Dom za smeštaj odraslih "Kulina", u blizini Aleksinca, posetili predsednik Srbije Boris Tadić, ministar Dragan Šutanovac i predstavnici Vojske Srbije. Direktor te ustanove Goran Petković istakao da je pomoć vojske u kritičnim momentima u radu Doma bila od ključnog značaja.

Predsednik Srbije Boris Tadić, ministar odbrane Dragan Šutanovac i najviši predstavnici Vojske Srbije obišli su dom za smeštaj odraslih "Kulina", u blizini Aleksinca, gde su razgovarali sa rukovodstvom te ustanove.

Direktor te ustanove Goran Petković istakao da je pomoć Vojske Srbije u kritičnim momentima u radu Doma bila od ključnog značaja, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"U periodu od avgusta do novembra 2010. godine, posle višemesečnih suša, ostali smo bez pijaće vode, te smo se obratili lokalnim komunalnim preduzećima u Nišu i Aleksincu, ali jednostavno nije bilo kapaciteta, jer su naše potrebe bile velike. Pošto smo se obratili Ministarstvu odbrane, Vojska je stigla i tri meseca nas snabdevala pijaćom vodom", rekao je Petković.

On je dodao da je Vojske Srbije korisnicima Doma pružila značajnu pomoć i u zimskom periodu.

"U januaru i februaru dva puta smo bili odsečeni od Aleksinca i Niša, a zahvaljujući intervenciji Vojske uspeli smo da dovezemo osnovne životne namirnice, kao i da naše korisnike prebacimo do velikih zdravstvenih centara", rekao je Petković.

Predstavnici doma "Kulina" uručili su ministru Šutanovcu zahvalnicu.

Osim Tadića i Šutanovca, "Kulinu" su posetili i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i njegov zamenik Milan Bjelica, kao i komandant Kopnene vojske Milan Mojsilović.

Dom "Kulina" je ustanova socijalne zaštite čija je osnovna delatnost smeštaj odraslih ometenih u mentalnom razvoju. U domu se nalazi oko 400 korisnika, o kojima brigu vodi oko 200 radnika.

broj komentara 0 pošalji komentar