Čitaj mi!

Protest radnika Poreske uprave

Jedinstvena organizacija sindikata Poreske uprave zatražila poštovanje Pravilnika o zaradama, hitnu izmenu budžeta Uprave i novu sistematizaciju radnih mesta. Neće biti otpuštanja, poručuju iz Ministarstva finansija.

Budžet za plate zaposlenih u Poreskoj upravi smanjen je ove godine za milijardu i sedamsto miliona dinara, upozorili su u Jedinstvenom sindikatu zaposlenih u Poreskoj upravi na protestonom skupu zaposlenih u toj državnoj instituciji.

Sindikalci smatraju da to može značiti tri stvari, da ima plata za prvih devet meseci, da će zarade biti smanjene ili da će broj zaposlenih biti manji za 30 odsto.

Oni traže razgovor sa menadžmentom do 20. januara, jer do sada nije bilo odgovora kakvo restrukturiranje očekuje Poresku upravu. Ako uprava njihove firme ne počne pregovore, sindikalci će organizovati generalni štrajk Poreske uprave.

Zahtevi zaposlenih u Poreskoj upravi su poštovanje Pravilnika o zaradama, hitna izmena budžeta Poreske uprave, koji je za 2012. godinu, nova sistematizacija radnih mesta, davanje istih prava koje imaju zaposleni u MUP-u Srbije i isplata božićnih nagrada zaposlenima.

Predsednik Sindikata Milan Dumić je podsetio da je menadžment Poreske uprave prekinuo socijalni dijalog sa zaposlenima, koji do sada nisu dobili odgovor zašto im je smanjen budžet za plate.

"Izračunali smo da bi sa takvim budžetom oko 2.000 radnika Poreske uprave moglo da ostane bez posla", upozorio je Dumić.

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 09. jan 2012, 23:23) - Radnik [neregistrovani]

Zalosno

Radnici poreske uprave.......?jel se ovo neko segaci sa nama pravim radnicima?E moj narode koga sve nece nazivati radnicima!!!Ovo je bezobrazluk!!!!!Isplatite im minimalac od 102din i to ne samo njima nego svim budzedskim radnicima a narocito ministrima!!!To je resenje za krizu,to bi bila pravedna odluka!!!! Teret krize svi treba da podnesu pod jednakim uslovima!!!!!

(ponedeljak, 09. jan 2012, 22:54) - idealist [neregistrovani]

"radnici"

Ja bi samo hteo da mi se pojasni termin - "radnici iz poerske". Kakvi su to Radnici? Koliko ima u Srbiji takvih Radnika? Koliko ih je bilo pre, a koliko je takvih Radnika zaposleno od 5-og oktobra 2000 naovamo?

(ponedeljak, 09. jan 2012, 17:49) - Kalimero [neregistrovani]

Mrzim nepravdu!!!

Nisu samo iz Poreske uprave radnici ne zadovoljni vec svi radnici Srbije!Ovo je katastrofa sta se radi u nasoj drzavi radnik ima najmanje prava!