Читај ми!

Nastavlja se potraga za dečakom u moru, uključen helikopter Fronteksa

Uprkos lošim vremenskim uslovima, danas će biti nastavljena potraga za dečakom kojeg je talas povukao u more, 17. januara, u Herceg Novom, a u koju će biti uključen helikopter Fronteksa iz Italije.

Pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić rekao je  da zbog nepovoljnih vremenskih uslova ronioci i plovila nisu u mogućnosti da pretražuju teren, pa se očekuje dolazak Fronteksovog helikoptera.

"Helikopter Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu (Fronteks) se očekuje nešto malo nakon 10 časova i vršiće pretragu  od ulaska u zaliv. Jutros su nepovoljni vremenski uslovi tako da sa morske strane ni ronioci, ni mi sa plovilima nismo u mogućnosti da vršimo pretragu terena. I sa kopna vrši se pretraga koju sprovodi Služba zaštite i spasavanja i hercegnovska policija", istakao je Lukšić.  

Helikopter ove agencije poseduje termovizijsku kameru, a u četvrtak je pretraživao akvatorijum od ostrva Mamula do Herceg Novog i levo prema Zelenici i Kumboru

Ukazao je da se sutra očekuje poboljšanje vremenskih uslova, te d će se angažovati vojni ronioci.

"Pripremamo se detaljnije za sjutra, i takođe sjutra angažuju se vojni ronioci i sve ostale snage koje mogu izađi na more", istakao je Lukšić.

Trinaestogodišnji N. V. iz Herceg Novog nestao je 17. jnuara sa šetališta Pet Danica kada ga je talas povukao u more. Od tada se traga za njim i u moru i na kopnu. 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво