Читај ми!

У Херцег Новом талас повукао дете у море, сутра се наставља потрага

Потрага за тринаестогодишњим дечаком у Херцег Новом, којег је синоћ око 22 сата талас повукао у море, наставиће се сутра.

Тринаестогодишњи Н. В. из Херцег Новог нестао је синоћ око 22 сата са шеталишта Пет Даница када га је талас повукао у море.

Према незваничним информацијама из Одељења безбедности Херцег Нови, два дечака сишла су са шеталишта да се фотографишу, после чега је талас повукао једног од њих. 

Слаба видљивост и јак југо ометају и рониоце, а најављује се даље погоршање временских прилика. Руководилац сектора за претраге Ронилачког центра из Бијеле Данило Мијајловић каже да су, за сада, узалудни напори 12 ронилаца укључених у потрагу.

"Наши тимови су ангажовани синоћ од 23 сата. Услови за роњење су веома лоши, слаба видљивост и велики таласи у приобално дијелу отежавају претрагу. У потрази смо ангазовали све ресурсе пловила, подводне ронилице а потрага је координисана са осталим службама заштите и спашавање, Управом поморске сигурности и МУП-ом", казао нам је Мијајловић.

У потрагу су, како је казао Миодраг Бешовић, укључене Служба поморске сигурности, Служба заштите и спашавања, припадници ронилачког центра и Управе полиције.

"До сада нисмо имали резултате те потраге. Нажалост, то је једина информација коју смо синоћ касно добили", рекао је Бешовић.

Командир Службе за заштиту и спашавање Херцег Нови Златко Ћировић казао је за Портал РТЦГ да за дечаком трагају три екипе полиције и једна Службе заштите и спашавања.

"Синоћ смо у 21.54 добили позив полиције да је талас повукао дечака испод хотела ‘Плажа’ у Херцег Новом. Одмах смо изашли на терен. Пошто су таласи били огромни, могли смо само да осветлимо рефлекторима море. Од синоћ смо ту. До сада нико није могао да уђе у воду, а сада се море смирило па се надамо бољој потрази", казао је Ћировић за Портал РТЦГ.

Портал РТЦГ незванично сазнаје да се очекује пловило из Бара које ће помоћи у потрази.

Ћировић је навео да у Црној Гори услед олујног ветра и кише није било већих материјалних штета.

Али је мост у Рогамима затворен за саобраћај, где су се прошле године три особе удавиле у набујалом потоку.

"Полиција је забранила саобраћај преко тог моста јер се вода прелила преко њега. Из минута у минут тај ниво расте", казао је Бешовић.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво