Читај ми!

Abazović: Hoćemo manjinsku vladu, nema mesta za DF i DPS

Glavni odbor Građanskog pokreta URA jednoglasno je podržao model manjinske vlade, dok je druga opcija bila izlazak na izbore. Ako ne može da se reši situacija, izbori ostaju kao čisto rešenje, poručio je lider te partije Dritan Abazović.

Koalicija "Crno na bijelo" predložila je na pres-konferenciji model manjinske vlade u kojoj, kako je kazao lider Građanskog pokreta URA i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, ne bi bilo mesta za Demokratski front i Demokratsku partiju socijalista, prenose crnogorske Vijesti.

"Naš koncept je jasan – hoćemo manjinsku vladu, da je podrži može svako, ali da uđe nijesam siguran", naglasio je Dritan Abazović.

Istakao je da bi u modelu manjinske vlade koju predlažu bilo mesta i za aktuelne ministre, kao i da bi voleo da koncept koji predlažu podrže i DF i DPS.

Abazović je kazao da nisu razmišljali ko bi mogao biti premijer, jer prvo treba videti da li imaju potrebnu podršku, kao i da su najviše kontakata o konceptu manjinske vlade imali sa Socijalističkom narodnom partijom.

Rekao je da će SNP zauzeti stav na stranačkim organima i da bi voleo da dobiju njihovu podršku.

Druga opcija, kako je naveo, bila je da se ide na izbore, ali da je Glavni odbor GP URA sinoć jednoglasno podržao model manjinske vlade.

Abazović je ocenio da je Vlada u prethodnom periodu uradila dosta, ali da rezultati nisu bili kao što je očekivano zbog nedostatka podrške.

"Nikad nećemo podržati politički kukavičluk, mi nudimo model za koji smatramo da je moguće rješenje. Nikome ga ne namećemo, to je moguće rješenje koje će biti ponuđeno 81 poslaniku i ako je moguće da ga podrži najmanje 49 poslanika", dodao je Abazović.

Poručio je i da izbori ostaju, kako je rekao, kao čisto rešenje, ako ne može da se reši situacija. 

 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво