Plenković dobio mandat za sastavljanje nove Vlade Hrvatske, odbio da se rukuje sa Milanovićem

Predsednik Hrvatske sastao se predsednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, koji je doneo potpise podrške 76 poslanika Hrvatskog sabora za formiranje nove vlade. Plenković je prilikom susreta sa Milanovićem odbio da se rukuje zbog epidemije koronavirusa.

Predsednik HDZ-a Andrej Plenković doneo je 76 potpisa parlamentarne podrške, od čega je 66 sa liste HDZ-a, dok je osam potpisa poslanika nacionalnih manjina i po jedan potpis podrške poslanika HNS-a i Reformista.

Predsednik Hrvatske je Plenkoviću poželeo sve najbolje i na konferenciji za novinare posle sastanka rekao da je Plenković potvrdio da ima podršku 76 poslanika Sabora. 

"Odluku o dodeli mandata sam uručio gospodinu Plenkoviću. Doneo je potpise i rezutati su jasni, želim mu sve najbolje. Broj potpisa je 76", rekao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović. 

Andrej Plenković je nakon sastanka zahvalio Milanoviću na poverenom mandatu i rekao da će konstitutivna sednica Hrvatskog sabora biti održana 22. jula, a da će imena ministara biti poznata nakon sastanaka u okviru stranke.

"Sledom rezultata izbora  za Hrvatski sabor koji su održani 5. jula, želim zahvaliti svim sugrađanima koji su učestvovali na izborima, posebno onima koji su dali poverenje HDZ-u i našim partnerima, s kojima smo ostvarili parlamentarnu većinu", rekao je Andrej Plenković. 

Na početku sastanka, Milanović je Plenkoviću pružio ruku, ali je Plenković odbio da se rukuje uz opravdanje da se pridržava mera protiv širenja zaraze koronavirusom. 

Zoran Milanović je pre sastanka sa Plenkovićem primio članove Državnog izbornog poverenstva, koji su mu uručili i predstavili konačne rezultate parlamentarnih izbora održanih 5. jula

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво