Kordon policije ispred Opštine Budva, vrata zatvorena i za smenjeno i za novo rukovodstvo

Ulaz u zgradu Opštine Budva i jutros obezbeđuje policijska jedinica iz Podgorice. U samoj zgradi su budvanski policajci, koji ne dozvoljavaju pristup službenicima, razrešenom ni novom rukovodstvu Opštine. Smenjeni predsednik Opštine Budva Marko Carević zamolio je okupljene građane da se raziđu. Pozvan u Podgoricu da da izjavu pred Specijalnim policijskim odeljenjem.

Predsednik Opštine Budva Marko Carević i predsednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović saopštili su da su dobili reč od policije da niko neće moći da uđe u zgradu Opštine Budva i zamolili okupljene građane da se raziđu.

Građanima su poručili da će ih ponovo pozvati ukoliko "budu izigrani", prenose podgoričke Vijesti. Carević je kazao je da je dobio poziv da dođe u Podgoricu i da izjavu pred Specijalnim policijskim odeljenjem.

Rekao je da je na saslušanje pozvan i šef njegovog kabineta Nikola Jovanovića.

"Pozvali su me da dam izjavu zbog zloupotrebe službenog položaja", kazao je Carević.

Pripadnici policije od jutros su u zgradi Opštine Budva, kao i ispred zgrade Opštine, i danas, kako je rečeno Vijestima, neće dozvoljavati ulaz u zgradu Opštine.

Pristup neće biti dozvoljen ni razrešenim, ni vršiocima dužnosti predsednika Opštine i predsednika Skupštine Opštine, koje je pre desetak dana imenovala nova odbornička većina.

Kako se navodi, ulaz neće biti dozvoljen čak ni zaposlenima u Opštini.

Posle propalog dijaloga o prevazilaženju budvanske krize, ispred zgrade Opštine Budva i sinoć se okupila veća grupa građana, dok je ispred zgrade postavljen kordon policije.

Razrešeni predsednici Opštine Budva Marko Carević i Skupštine Opštine Krsto Radović odlučili su kasno sinoć da ostanu u zgradi očekujući da će biti uhapšeni nakon što su, kada je dijalog između predstavnika partija zastupljenih u lokalnom parlamentu definitivno propao, ušli u zgradu Opštine, prenosi RTCG.

Inače, atmosfera u Budvi je juče tokom celog dana napeta, nakon što su Bulatović i Snežana Kuč u jutarnjim časovima zauzeli kancelarije predsednika Opštine i predsednika Skupštine Opštine.

U jednom trenutku predstavnici stare budvanske vlasti su probili kordon privatnog obezbeđenja koje je doveo Bulatović i ušli u zgradu, gde je održan i kolegijum predstavnika svih lokalnih stranaka, ali dogovor nije postignut.

Predsednik SO Budva Krsto Radović i Snežana Kuč, koju je odbornička većina DPS-a i Crnogorske imenovala za v. d. predsednicu Opštine, verbalno su se sukobili na hodniku u zgradi opštinske uprave.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара