У Будви опет тензије, грађани и полиција испред Општине

Након пропалог дијалога о превазилажењу будванске кризе, испред зграде Општине Будва и вечерас се окупила већа група грађана, док је испред зграде постављен кордон полиције.

Председник будванске скупштине општине Крсто Радовић је позвао грађане на мир и замолио их да нико не дира полицију, да им се не обраћају погрдно.

Радовић је рекао да ће се онај ко буде напао полицију сматрати непријатељем руководства будванске општине, које је прошле недеље тесном већином сменила група одборника предвођена ДПС-ом.

Како је пренео локални портал РТВ Будва, Радовић је рекао да ће шта год да се деси за то бити одговорни вршиоци дужности руководилаца општине Владимир Булатовић и Снежана Куч.

Радовић је позвао све који желе решење будванске кризе да дођу у зграду Општине, али не са "паравојним и параполицијским формацијама".

"Молим вас да будете мирни и уздржани, да не нападате полицајце. Они су момци из Будве, који живе овде и бачени су у блато", рекао је Радовић.

Поручио је да ситуацију у Будви прати европска заједница и сви други.

Раније данас у Будви су примећене појачане полицијске снаге, пренео је подгорички портал ЦдМ.

Спекулисало се, како наводи портал, о интервенцији и хапшењу општинских функционера до чега за сада није дошло.

Иначе, атмосфера у Будви је током целог дана напета, након што су Булатовић и Куч јутрос заузели канцеларије председника Општине и председника Скупштине општине.

У једном тренутку представници старе будванске власти су пробили кордон приватног обезбеђења, које је довео Булатовић и ушли у зграду, где је одржан и колегијум представника свих локалних странака, али договор није постигнут.

Председник СО Будва Крсто Радовић и Снежана Куч, коју је одборничка већина ДПС-а и Црногорске именовала за в. д. председницу општине и Скупштине, вербално су се сукобили на ходнику у згради општинске управе.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара