Đukanović: SPC manipulisanjem želi da promeni vlast

SPC je pokazala da joj nije najvažnija sadržina Zakona o slobodi veroispovesti, već da manipulisanjem verskim osećanjima ljudi žele da dovedu do promene vlasti u Crnoj Gori, izjavio je u Podgorici predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Milo Đukanović je novinarima u Vili "Gorica", posle konsultacija sa liderima dela parlamentarnih partija, rekao da su predstavnici vlasti pokušali da razgovaraju sa predstavnicima SPC-a kako bi se pronašlo rešenje i prevazišli problemi.

"Varaju se svi koji misle da litije i bilo kakvi skupovi izazivaju strah vlasti i da mogu ugroziti temeljne vrednosti društva", rekao je predsednik Crne Gore.

Đukanović je dodao i da predsednik države, bio on vernik ili ateista, ima pravo da pronalazi rešenja za pitanja koja opterećuju crnogorsko društvo, prenose Vijesti

Izbori krajem avgusta ili početkom septembra

Goroveći o izborima poručio je da će biti održani krajem avgusta ili početkom septembra.

"Vjerujem da ćemo kroz komunikaciju doći do preciznog termina ovih dana", izjavio je Đukanović posle konsultacija sa liderima dela parlamentarnih partija.

Istakao je da su smernice takve da lokalni i parlamentarni izbori budu održani istog dana, prenose Vijesti.

Konsultacijama nisu prisustvovali predsednici opozicionih parlamentarnih stranaka, a Đukanović je rekao da ga to ne iznenađuje i da smatra da na taj način prave alibi za izborni ishod.

"Mislim da je ovde reč o nameri opozicije, koja opet nije nova, da kroz izbegavanje komunikacije sa predstavnicima vlasti blagovremeno krene u formiranje alibija za možda očekivani izborni ishod", rekao je predsednik Crne Gore novinarima.

Đukanović je rekao i da je njegova ponuda "bila potpuno jasna, otvorena, jednaka prema svima".

"Oni koji su želeli komunikaciju su dobili priliku da saopšte svoje stavove, imaću prema tim stavovima maksimalno poštovanje, i naravno, nastaviti da vršim svoje ustavne nadležnosti tako što ću u narednih nekoliko dana u daljoj komunikaciji sa drugim državnim organima definisati termin izbora i o tome blagovremeno obavijestiti javnost", dodao je predsednik Crne Gore.

Milo Đukanović je razgovarao sa predsednikom Socijaldemokrata Ivanom Brajovićem, predsednikom Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem, predsednikom Liberalne partije Andrijom Popovićem, predsednikom Hrvatske građanske inicijative Adrijanom Vuksanovićem, kao i predstavnicima albanskih partija Hazifom Cungom, Nikom Đeljošajem i Mehmetom Zenkom.

Ovogodišnji parlamentarni izbori biće 11. od uvođenja višestranačja i peti u samostalnoj Crnoj Gori.

Izbori za odbornike i poslanike održavaju se najkasnije 15 dana pre isteka izbornog perioda odbornika, odnosno poslanika kojima teče mandat.

Od dana raspisivanja izbora do održavanja izbora odbornika, odnosno poslanika ne može proteći manje od 60 ni više od 100 dana.

Prethodni parlamentarni izbori održani su 16. oktobra 2016. godine.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара