Crnogorska policija: Nećemo dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mere

Direktor crnogorske policije Veselin Veljović saopštio je da policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mere Nacionalnog koordinacionog tijela i da će procesuirati "svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore".

Veselin Veljović je rekao da crnogorska policija neće obezbeđivati javna okupljanja koja nisu prijavljena u skladu sa zakonom.

"Vjerujem da je organizator javnih okupljanja svjestan činjenice da je u ovom trenutku očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi ova okupljanja podsticala tenzije i doprinijela stvaranju uznemirenja javnosti. Podsjećam javnost da se u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna prijetnja i rizik po zdravlje građana", poručio je Veljović.

Kako je mitropolit Amfilohije ranije najavio, sa litijama će se nastaviti 14. juna.

Otac Gojko Perović je rekao da će litije biti organizovane uz poštovanje svih procedura u vezi sa javnim okupljanjima, kao i svih mera zdravstvene zaštite koje su se poštovale i na jučerašnjem protestu u Podgorici, kao i na proslavi Dana nezavisnosti pre desetak dana.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво