Amfilohije: Svaka vlast je privremena, niti su oni Crna Gora, niti sam ja crkva

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je tokom večerašnje litije u Podgorici da političari na vlasti treba da znaju da je svaka vlast privremena i da litije prevazilaze bratomržnju.

Mitropolit crnogorsko-primorski je ispred Skupštine rekao da narod na litijama govori jezikom pravde.

"Niti su oni Crna Gora, niti sam ja crkva, nego ovaj narod govori jezikom Božjim. Glas ovoga naroda je glas Božji", rekao je Amfilohije, prenose Vijesti.

Dodao je da litije prevazilaze bratomržnju.

Narod od Skupštine i poslanika, kako je rekao, traži da narod spasi od usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti. Istakao je da narod govori jezikom pravde. 

"To su potomci i jednih i drugih koji hoće da budu braća, da se pomire jedni sa drugima, da oproste jedni drugima", rekao je mitropolit crnogorsko-primorski. 

Amfilohije je naveo da je to ono što narod koji je na litijama traži od predsednika i od Skupštine, da spasu Crnu Goru "od izgubljenog obraza".

Ocenjuje da je propalo sve što je usvojeno na "ateizmu, na bogoubistvu i bratoubistvu", navodeći da su oni koji upravljaju državom ateisti. 

Sveštenstvo Mitropolije crnogorsko-primorske, predvođeno episkopom dioklijskim Metodijem, i građani krenuli su večeras u 19 sati u litiju ulicama Podgorice. Pre toga je u Hramu Hristovog Vaskrsenja održan moleban.

Među prisutnima u protestnoj litiji je i četrdesetak univerzitetskih profesora.

Sveštenstvo i građani će se nakon litije vratiti u hram Hristovog Vaskrsenja.

U nekoliko crnogorskih gradova održavaju se litije u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti. Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije predvodio je litiju u Nikšiću i poručio da Mitropolija crnogorsko-primorska neće dozvoliti vlasti u Crnoj Gori da izbriše istoriju.

Litije se organizuju u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво