Čović: Davno je bilo vreme za odlazak stranih sudija

Predsedavajući Doma naroda Dragan Čović je rekao da je davno bilo vreme da strane sudije odu iz Ustavnog suda, ali da je za to potreban konsenzus.

Nakon današnjeg sastanka rukovodstva Kolegija u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine medijima se obratio predsedavajući Doma naroda Dragan Čović (HDZ BiH).

Upitan o jučerašnjoj odluci političkih predstavnika Republike Srpske da zbog stranih sudija u Ustavnom sudu blokiraju donošenje odluka u državnim institucijama, lider HDZ-a je rekao da su stavovi ove političke stranke odavno poznati, kako za Ustavni sud, tako i za Ustav BiH.

"Što se mene tiče, davno je bilo vrijeme da strane sudije odu iz Ustavnog suda, a da bismo došli do toga potreban nam je konsenzus. To je Ustav BiH, traženje konsenzusa", rekao je Čović.

Čović je za danas najavljeni sastanak s liderom SNSD-a Miloradom Dodikom u Istočnom Sarajevu rekao da prethodi sastanku s Fahrudinom Radončićem naredne sedmice, a da se termin sastanka sa SDA upravo dogovara.

"Ovo je takvo vrijeme da trebamo sjesti za sto i razgovarati, a ne komunicirati preko medija", kazao je Čović.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Ustavni sud BiH okupacijski sud za Republiku Srpsku i srpski narod i da on donosi loše odluke koje su usmerene ka tome da se uruši snaga Republike Srpske dobijena Dejtonskim sporazumom.

broj komentara 0 pošalji komentar