Представници Српске обустављају одлучивање у заједничким институцијама

Председница Српске Жељка Цвијановић рекла је да представници Републике Српске у заједничким институцијама обустављају рад у одлучивању о било којем питању из надлежности органа БиХ док се не усвоји нови закон о Уставном суду, преноси РТРС.

Цвијановићева је након састанка званичника Републике Српске, представника Српске у институцијама БиХ, као и лидера парламентарних политичких партија у Републици, рекла да је то први закључак састанка.

Представници Српске обустављају учешће у одлучивању на нивоу БиХ док се не донесе нови закон о Уставном суду БиХ у којем неће бити страних судија у овом суду.

Други закључак је да ће бити затражено одржавање одржавање хитне седнице Народне скупштине Републике Српске. Председница Српске је рекла да су оба закључка донесена једногласно. 

"Жељели смо да чујемо мишљење званичника Републике Српске, представника Српске у институцијама БиХ, као и лидера парламентарних политичких партија у Републици, те смо послигли сагласност и донијели два закључка", навела је она, преноси РТРС.

Цвијановићева је истакла да Уставни суд БиХ у континуитету доноси штетне одлуке за Републику Српску које излазе из оквира и надлежности овог суда дефинисаних Уставом БиХ.

У Бањалуци је данас одржан састанак званичника Републике Српске, представника Српске у институцијама БиХ, као и лидера парламентарних политичких партија у Републици. 

Састанку су присуствовали председница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председник Народне скупштине Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Српске, председавајућа Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић, председник Уставног суда Српске Џерард Селман. Састанку су присуствовали и председавајући Савета министара Зоран Тегелтија и други представници Српске у заједничким институцијама, те представници политичких странака у Српској.

Тема састанка биле су одлука Уставног суда БиХ о пољопривредном земљишту и политичка ситуација у Српској и БиХ. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво