Читај ми!

Somalija: 35 poginulih u bombaškim napadima

Broj žrtava u bombaškim napadima militantne grupe Al Šabab u centralnoj Somaliji porastao je na 35, izjavio je danas visoki policijski službenik. Al Šabab je preuzeo odgovornost za napad.

Militantna grupa Al Šabab, saveznica terorističke organizacije Al Kaida, detonirala je dve bombe podmetnute pod automobile, rekao je jedan od stanovnika koji je učestvovao u akciji spasavanja u centralnoj somalijskoj regiji Hiran, prenosi Rojters.

Poginuli su vojnici, pripadnici milicije i civili, a desetine ljudi su ranjene, rekao je Abdulahi Osman, trgovac iz Mahasa, navodi se.

Prema njegovim rečima, u napadu su uništene i mnoge kuće. Komesar okruga Mahas Mumin Mohamed Halane rekao je državnom radiju da su na meti napadača bile i njegova kuća i kuća federalnog poslanika.

Al Šabab je preuzeo odgovornost za napad, navodeći da su meta bili "otpadnička milicija i vojnici". 

Ogranak Al Kaide - Al Šabab - vodi pobunu protiv somalijske vlade od 2007. godine, podseća Rojters. Vladine snage i saveznički klanovi milicije poznate kao Makavizli, potisnule su militantnu grupu iz Hirana prošle godine, ali je Al Šabab nastavio s napadima.

Vladine snage i Makavizli dobili su podršku od SAD i trupa Afričke unije. Uprkos ofanzivi vladinih snaga, Al Šabab je poslednjih meseci izvodio česte napade, uključujući nekoliko napada na vladine objekte i hotele u glavnom gradu Mogadišu.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара