Читај ми!

Trampa Vašingtona i Moskve - trgovac oružjem za košarkašicu

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena ponudila je Moskvi da razmeni osuđenog ruskog trgovca oružjem Viktora Buta za košarkašicu Britni Grajner i bivšeg američkog marinca Pola Vilana, pritvorenih u Moskvi.

Prema neimenovanom zvaničniku, posle višemesečne interne debate, Bajdenova administracija je ponudila Moskvi da razmeni  Viktora Buta, osuđenog ruskog trgovca oružjem koji služi 25-godišnju zatvorsku kaznu u SAD, za američke državljane - košarkašicu Britni Grajner i bivšeg američkog marinca Pola Vilana, koji se nalaze u zatvoru u Rusiji.

Ovaj izvor je rekao za Si-En-En da je plan razmene Buta za Vilana i Grajnerovu dobio podršku predsednika Džoa Bajdena nakon što se o njemu raspravljalo početkom ove godine.

Bajdenova podrška razmeni nadjačava protivljenje Ministarstva pravde, koje je generalno protiv trgovine zatvorenicima.

"Preneli smo značajnu ponudu za koju verujemo da bi mogla da bude uspešna na osnovu istorije razgovora sa Rusima", rekao je visoki zvaničnik administracije za Si-En-En.

Zvaničnik je odbio da komentariše detalje ponude i dodao da je na ruskom sudu da odgovori na nju.

"Ipak, istovremeno to nas neće držati pasivnim jer nastavljamo da nudimo ponude na veoma visokim nivoima", dodao je neimenovani zvaničnik.

Britni Grajner, jedna od najboljih američkih košarkašica uhapšena je u februaru u Moskvi na aerodromu, zbog posedovanja nedozvoljenih supstanci.

Ruske vlasti su u nekoliko navrata odbijale žalbe njenih advokata.

Pola Vilana, koji pored američkog, poseduje i irski, kanadski i britanski pasoš, sud u Moskvi je pre dve godine osudio na 16 godina zatvora zbog špujunaže.  

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво