Најбоља америчка кошаркашица ухапшена у Москви, пронашли јој канабисово уље

Бритни Грајнер, једна од најбољих и најдоминантнијих кошаркашица свих времена, ухапшена је прошлог месеца у Москви због поседовања недозвољених супстанци. Грајнерова је задржана у царинском притвору на аеродрому "Шереметјево" јер јој је у пртљагу пронађено канабисово уље.

Америчка кошаркашка суперзвезда допутовала је из Њујорка како би се прикључила екипи Јекатеринбурга за коју наступа, када јој је рутинском контролом пронађена недозвољена супстанца.

Пси су нањушили необичан мирис за који се испоставило да је канабисово уље које се налази у кертриџима за електронске цигарете.

"Док је америчка држављанка пролазила кроз контролни пункт, полицијски пас је сигнализирао могуће присуство наркотика у пртљагу. После прегледа рендгеном службеници су утврдили присуство бочице са канабисовим уљем", наведено је у саопштењу.

Потом је гранична полиција саопштила да је задржана особа спортисткиња која која је играла у ВНБА и освајила два олимпијска злата са Сједињеним Америчким Државама, не објављујући име.

Руски медији су открили да је у питању Бритни Грајнер, једна од најбољих америчких кошаркашица.

Још није познато које ће последице сносити, али је сна да би у најгорем случају могла да добије 10 година затворске казне. Ипак, утврђивање јасних околности и супстанци које је код себе имала тек следи.

"Свесни смо ситуације у којој се налази у Русији и у сталном смо контакту с њеним представницима тамо, њеном породицом, тимом, ВНБА и НБА. Како је поступак у току, нисмо у стању да га даље коментаришемо, али можемо потврдити да радимо на томе да је вратимо кући, као и да су нам њено ментално и физичко здравље примарна брига", истакла је Линдси Колас, адвокатица кошаркашице.

ВНБА је саопштила да Бритни има потпуну подршку и да је први задатак да буде враћена у Сједињене Државе.

Она се нашла у притвору када је почела руска инвазија на Украјину која сада траје већ скоро две седмице.

Грајнерова је током каријере освојила све што се може освојити у женској кошарци – 2014. године је са Финикс меркјуријем тријумфовала у НБА лиги, у Русији је са Јекатеринбургом четири пута долазила на кров Европе, уз дуплу круну, док са националним тимом има по две златне медаље на олимпијским играма и светским првенствима.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво