Читај ми!

Nemačka ubrzava izdavanje radnih dozvola za strance zbog haosa na aerodromima

Nemački ministri su saopštili da će vlada ubrzati izdavanje radnih dozvola i viza za nekoliko hiljada stranih radnika, uglavnom iz Turske, kako bi se uredio haos koji je nastao na aerodromima zbog početka letnje sezone.

Putnici širom Evrope suočavaju se sa dugim redovima na aerodromima zbog manjka osoblja u zračnim lukama.

"Mnogi se raduju odmorima nakon duge pandemije, tako da je frustrirajuće kada se pojave ovakve situacije na aerodromima", rekao je ministar rada Hubertus Hejl na konferenciji za medije.

Nemačka sada planira da dovede radnike sa iskustvom, uglavnom iz Turske, kako bi radili na zemlji, uključujući rukovanje prtljagom, rekla je ministarka unutrašnjih psolova Nensi Fejzer.

Oni će, međutim, morati da prođu kroz iste bezbednosne provere kao i domaći radnici pre nego što počnu da rade.

Avio-kompanije od kojih su se neke nadale da će moći da zaposle strano osoblje preko agencija, sada će moći da ih zaposle direktno i da im daju standardne plate.

Ministar rada je za manjak osoblja okrivio avio-kompanije i operatore na aerodromima, ističući da su oni otpustili previše radnika tokom pandemije.

Tokom vikenda na nemačkim aerodromima vladao je pravi haos, a pogođena je bila i grupa lekara iz Srbije koja je imala let iz Frankfurta.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво