Читај ми!

Путници из Србије заглављени на аеродромима у Риму и Франкфурту

На аеродромима у Риму и Франкфурту од синоћ су заглављени путници из Србије, пошто су им отказани летови.

Група лекара која се враћала са конгреса у Лисабону, око 60 гинеколога и више од 20 ортопеда, и преседала у Франкфурту, није успела да се врати за Београд. Ноћ је провела на аеродрому.

Гинеколог Драган Стајић рекао је за РТС да је у старту компанија "Луфтханза" каснила скоро четири сата.

"Синоћ када смо дошли, авион који је требао да нас превезе фактички је био ту и већ током лета пилот је имао контакт са њима. Рекли су да неће да нас чекају, јер је време за прелазак у други авион кратко и да они не могу да касне", навео је др Стајић.

Истиче да им је речено да је проблем у томе што велики део особља штракује.

"Додатни проблем је што нам нису дали другу опцију, било какав смештај, не можемо да узмемо ствари. Целу ноћ смо провели на аеродрому. Синоћ после 23 часа су затворени шалтери и не можете никога ништа да питате. Рекли су да немају смештај, нема ко да изда пртљаг, а данас би требало да чекамо више од пет сати да преузмемо пртљаг, јер је у магацину преко 5.000 кофера", објашњава др Драган Стајић.

Додаје да је следећи лет за Београд, који им је понуђен, сутра око подне и да се сада појавио неки лет око 11 часова, па ако буде места можда ће неко отпутовати тим летом.

Према речима Стајића, "Луфтханза" отказује летова за Берлин, Беч, Амстердам, Хановер, Дрезден.

Путници чекају и у Риму 

Путници из Србије заглављени су и на аеродрому у Риму. Око двеста путника од синоћ је на аеродрому "Чампино", пошто им је отказан лет.

Добили су понуду од авио-превозника за једно ноћење у хотелу, али не и промену карте за нови полазак за Београд.

Иначе, нови талас инфекција коронавирусом захватио је аустријску националну авио-компанију АУА, која је, само у суботу, морала да откаже 52 од 360 планираних летова. И данас су отказани бројни летови, између осталих и послеподневни за Београд.