Читај ми!

Serija eksplozija u Kijevu, nove sankcije Rusiji

Serija eksplozija u Kijevu posle dana borbi ukrajinskih i ruskih snaga u nekoliko delova Ukrajine. EU uvela sankcije ruskim bankarima i kompanijama. UN izdvaja 20 miliona dolara pomoći najugroženijima.

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je oružanim snagama da izvedu "specijalnu operaciju u Donbasu" usmerene na odbranu naroda u Donjecku i Lugansku, javljaju ruski mediji.

"Okolnosti zahtevaju od nas da preduzmemo odlučna i hitna dejstva. Narodne republike Donbasa obratile su se Rusiji sa zahtevom za pomoć. S tim u vezi, u skladu sa članom 51, deo 7 Povelje UN, uz odobrenje Saveta Federacije i u skladu sa sporazumima o prijateljstvu i uzajamnoj pomoći sa DNR i LNR koje je ratifikovala Savezna skupština, doneo sam odluku o sprovođenju specijalne vojne operacije", dodao je Putin, prenosi Sputnjik.

Ukrajinska vojna infrastruktura, protivvazdušna odbrana, vojni aerodromi i letelice kao i vojska gađani visoko-preciznim oružjem, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ratno stanje u Ukrajini 

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je "u toku napad krstarećim i balističkim projektilima".

Ukrajinski mediji javljaju da se eksplozije čuju u Kijevu, Odesi, Krematorsku, kao i na kijevskom aerodromu, na kojem je u toku evakuacija.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obratio se naciji neposredno posle početka ruske vojne akcije, navodeći da ciljevi napada do sada bili vojna infrastruktura i granične jedinice.

"Vojska funkcioniše. Biću s vama sve vreme. Pobedićemo jer smo mi Ukrajina. Slava Ukrajini", rekao je Zelenski, navodeći da je već razgovarao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво