Читај ми!

Si-En-En otpustio Krisa Kuoma, brata smenjenog guvernera Njujorka

Televizijska mreža ocenila je da je njihov vodeći novinar Kris Kuomo prekršio etičke norme u nastojanju da pomogne bratu Endrju Kuomu smenjenom zbog seksualnog uznemiravanja saradnica.

Samo četiri dana pošto je suspendovan, Kristofer Kuomo, jedan od najpoznatijih novinara Si-En-Ena dobio je otkaz.

Razlog je njegovo ponašanje tokom afere koja je dovela do ostavke njegovog rođenog brata Endrjua Kuoma, koji se u avgustu 2021. povukao sa položaja guvernera američke države Njujork zbog optužbi da je seksualno uznemiravao 11 koleginica.

Do tog trenutka demokrata Endrju Kuomo bio je jedan od najpopularnijih političara u SAD, a liberalniji Amerikanci visoko su cenili njegovo rukovođenje u prvim mesecima pandemije i suprotstavljanje tadašnjem predsedniku Donaldu Trampu.

Endrju i Kris Kuomo sinovi su legendarnog guvernera Njujorka Marija Kuoma.

Si-En-En je objavio da su tokom istrage o ponašanju njihovog novinara i voditelja emisije "Kuomo prajmtajm" došli do podataka koji njegov ostanak u timu čini nemogućim.

Mlađi brat guvernera Endrjua pedesetjednogodišnji Kris tražio je od bratovog tima da ga aktivnije uključe u medijski tim, koristeći svoje veze u drugim redakcijama kako bi saznao koje nove optužbe se spremaju protiv njegovog brata.

TV mreža Si-En-En objavila je da su pre nekoliko dana da su angažovali cenjenu advokatsku kancelariju da ispita ceo slučaj i da su tokom te istrage došli do saznanja zbog kojih suspenzija Krisa Kuoma više nije bila dovoljna.

Kris Kuomo oprostio se od gledalaca i svog tima na Tviteru rekavši da ovo nije način na koji je želeo da ode, ali da je već objasnio motive zbog kojih pomaže svom bratu. Zahvalio se timu s kojim je radio i sa kojim je postigao to da budu najgledanija emisija na ovoj mreži.

Kris Kuomo je na Si-En-En došao 2013. godine i vrlo brzo postao jedno od najprepoznatljivijih lica u programu za SAD. Tokom pandemije vodio je emisiju iz podruma svoje kuće, čak i u avgustu 2020. kada je ustanovljeno da je pozitivan na koronavirus. 

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи